Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Samo-kasujący się trip po uruchomieniu silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Samo-kasujący się trip po uruchomieniu silnika

Cześć,

Jestem tu nowy więc, jeżeli wrzuciłem temat w zły dział to z góry przepraszam. Od tygodnia mam Civica 1.8 IX generacji.

Przy pierwszym tankowaniu LPG skasowałem sobie przyciskiem Trip A i B. Wszystko było fajnie. Miałem na obu tripach te same dystanse mimo wyłączania i włączania auta.
    Po kilku dniach zatankowałem sobie pełny zbiornik benzyny. Po tankowaniu skasowałem sobie Trip B. Po chwili zorientowałem się, że trip A też się skasował mimo, że tego nie chciałem.
    Od tamtego czasu przy każdym ponownym uruchomieniu stacyjki Trip A mi się kasuje i nalicza od nowa. Trip B pozostaje nadal z naliczonymi kilometrami.

Chciałem sobie tripem A kasować tankowania LPG a tripem B benzyny. Jest to możliwe? Da się to jakoś ustawić?

Tak, można to zmienić w ustawieniach.
    Masz po prostu włączoną opcję kasowania przebiegu A, po każdym tankowaniu.
    Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
    Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

Dziękuję za pomoc Problem rozwiązany Faktycznie w ustawieniach tripu A miałem ustawione kasowanie po tankowaniu a z racji, że jeżdżę na LPG i benzyny spalam nie wiele to po każdym uruchomieniu samochodu system sobie myślał, że jest dopiero co zatankowane i resetował licznik.

Comment

Working...
      X