Witam Panowie, mam pytanie dotyczące bagażnika dachowego firmy Menabo, czy może ktoś z Was używał takowego w Tourerze? Jak się spisywał? Przyznam się, że kupiłem produkt tej firmy i kilka rzeczy mnie irytuje, mianowicie w instrukcji jest napisane aby skręcić śruby mocujące z siłą 6Nm, ale po dokręcenia go w ten sposób i po popchaniu bagażnika do przodu, przesunął się... Co nie spodobało mi się. Dokrecilem mocniej, znacznie mocniej i trzyma, jednak zastanawia mnie czy przypadkiem jak zamontuje dachbox I zacznę gwałtownie hamować, całość nie odfrunie w kierunku poprzedzającego auta... Wszystko jakoś nie za bardzo mi się podoba, mamy w naszych Tourerach skośne relingi więc podczas gwałtownego hamowania siła do przodu ma trochę łatwiej niż do tyłu, z wywaleniem bagażnika z boxem z relingow... Ponadto, podczas jazdy relingi są cholernie głośne, i to od 60km/h... Przy 90km/h słychać jakby 4 osoby głośno gwizdaly w aucie... Spotkalisxie się z czymś takim??? Pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Bagażnik dachowy Menabo do Tourera
Collapse
X
-
Jak widać, nikt nie spotkał się z produktem tej firmy, więc może ja trochę podpowiem. Dzisiaj przejechałem 600 km z tym bagaznikiem, ale przed wyjazdem rozmontowalem całość i zmontowalem ponownie, ponadto zamontowalem box'a. Bagażnik już tak nie szumi, po przestawieniu delikatnie uchwytów, całość jest bardzo stabilna i daje poczucie, że nic nie wyskoczy. Prędkość max 130km/h, czasami słychać gwizd, ale nie przeszkadza to specjalnie. Za cenę 80€sadze, ze nie można się czegoś więcej spodziewać, chociaż prawdopodobnie będę szukał oryginalnych uchwytów Hondy, posiadających dodatkowo specjalne wypustki, które należy umieścić w otworach w relingach, wówczas całość jest znacznie bezpieczniejsza. Dla ciekawych wyników spalania, Honda spaliła na tym dystansie 7.1l/100km, przy włączone klimatyzacji i pełnym załadowaniu, 2+2, pełen bagażnik, trzy walizki, I 4 średnie torby sportowe, w boxie rower 16'' oraz wózek dziecięcy.
PozdrawiamLast edited by MW80; 02-06-2019, 00:25.
-
Zamieszczone przez martinii Zobacz postaWrzucisz jakieś zdjęcia tego bagażnika jak to wyglada na samochodzie?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
1.jpg2.jpg3.jpg5.jpg6.jpg
Nie skracalem belek bagaznika, wiec trzeba uwazac, aby podczas odpinania dzieci z tylnego siedzenia nie przywalic glowa w tylna belke, troche za duzo odstaje.Last edited by MW80; 24-06-2019, 22:20.
Comment
Comment