Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

alternatywa dla ASO ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• alternatywa dla ASO ?

Piszę w tym dziale, bo dział warsztatów na Śląsku jest "martwy" od roku, a tu zajrzy może wielu użytkowników IX gen.
    Ze względu na przebieg mam do zrobienia wymianę oleju w skrzyni biegów (manual) oraz wymianę płynu hamulcowego. Sam nie mam warunków, więc muszę skorzystać z usługi zewnętrznej. Nie wiem czy mogę zaufać serwisowi JKK na Rzepakowej w Katowicach, bo opinie są różne.
    Może ktoś polecić jakiś warsztat lub nawet siebie samego ?

do wymiany płynu hamulcowego nie potrzebujesz kanału, wystarczy parking na osiedlu, ale jak nie lubisz grzebać jak się gapią, to pojedź na jakiś placyk 1,5godz i po robocie, potrzebny będzie lewarek, no chyba że nie nie możesz fizycznie robić, to co innego, no bo koła trzeba zdjąć po kolei. Cena = koszt płynu. Do tego zrobisz wymianę płynu w sprzęgle, powinno się go wymieniać 2 x częściej niż w hamulcach. Tą robotę robisz sam nie potrzebujesz nikogo.
    Co do wymiany oleju w skrzyni w manualu, to naprawdę trzeba być specjalistą żeby coś spieprzyć.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

rambo7 - Dzięki za radę, ale oprócz kanału, nie mam też czasu na "zabawę" przy samochodzie (a szkoda, bo majsterkować zawsze lubiłem ), dlatego szukam fachowca, który ma już doświadczenie w serwisowaniu Hond, no i jak piszesz skrzyni i tak bym sam nie ruszył.

Comment

A jaki masz przebieg?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez martinii Zobacz posta
          A jaki masz przebieg?
          blisko 130 000 km; olej w skrzyni pierwszy raz do wymiany, a płyn hamulcowy byłby drugi raz;

Comment

Working...
          X