Nie znalazłem odpowiedzi na forum a być może ktoś odpowie na nurtujące ostatnio mnie pytanie, otoz za kilka miesięcy kończy się gwarancja naszego civic'a ix gen ma niecałe 24k przebiegu, zatem czy przed końcem gwarancji jest sens obiektywnego sprawdzenia go w niezależnym serwisie ? Czy można zaufać standardowym przeglądom ASO ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przed końcem gwarancji
Collapse
X
-
Nie kombinuj, auto dobrze jeździ, nic nie stuka, nie puka, wycieków żadnych nie widzisz od spodu jak i w komorze silnika, to nie ma co sobie generować niepotrzebnych kosztów.. Przy tym przebiegu w tym aucie nie ma prawa nic szwankować.. chyba, że ci w ASO popsuliSprawdź tylko czy grzeją Ci lusterka, bo często właśnie po około 3 latach potrafią padać wkłady.. u mnie padł lewy zaraz po gwarancji.. Teraz mam prawie 60tys.km, a auto jeździ jak nówka, zero poważnych awarii.
-
Ja mam 86kkm i tez mi sie w maju konczy gwarancja i nic sie niedzieje, t6lko connecta aktualizuje do 8 bez resetu fabrycznego co by apk chodzily
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Na pewno nie zaszkodzi obejrzeć silnika także od dołu pod kątem ewentualnych nieszczelności. W poprzedniej Hondzie 2 razy na gwarancji uszczelnienie wału mi robili, w obecnej właśnie coś tam się poci przy odmie.Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023
Comment
-
Zamieszczone przez robbiepl2 Zobacz postaNie znalazłem odpowiedzi na forum a być może ktoś odpowie na nurtujące ostatnio mnie pytanie, otoz za kilka miesięcy kończy się gwarancja naszego civic'a ix gen ma niecałe 24k przebiegu, zatem czy przed końcem gwarancji jest sens obiektywnego sprawdzenia go w niezależnym serwisie ? Czy można zaufać standardowym przeglądom ASO ?
Niemniej, jeżeli serwis ma niedobory mechaników, to mogą z czystej oszczędności czasu odpuścić drobiazgową kontrolę. Jednym słowem nie ma dobrej odpowiedzi na Twoje pytanie.
PS
U mnie na gwarancji wymieniali amortyzatory z tyłu, poszycie fotela kierowcy i osłonę silnika... sami to zauważyli.
Comment
Comment