Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podnośnik hydrauliczny 33 cm czy 53 cm?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podnośnik hydrauliczny 33 cm czy 53 cm?

Zastanawiam się nad kupnem podnośnika hydraulicznego do auta osobowego.

Wysokość podnoszenia 2,0t - 33cm (waga 10 kg)
    Wysokość podnoszenia 2,5t - 44cm a z adpaterem aż to 53cm. (waga 21,6 kg)

Do wymiany oleju i jakiś innych małych napraw wysokość podnoszenia 33 cm wystarczy, czy lepiej już kupić ten większy? (oczywiście kobyłki będą). Gdyby ten 2,5t był lżejszy to bym się nie zastanawiał, ale tak nosić 22 kg ....
    Last edited by xaxx; 21-04-2019, 16:13.

Jak masz możliwość, to kup większy, tzn. podnoszący na wyższą wysokość.
    Im masa większa, tym z reguły też lepiej (dwa siłowniki, więcej metalu, mocniejsze spawy, lepsze zabezpieczenia).
    Dobrze też jest mieć niskoporilowy.
    Ja kilma mc temu kupiłem 4t żabę, czyli ma duży zapas podnoszenia i podnosi na wys. 55cm. Jest niskoprofilowa, więc podjeżdzam pondośnikiem pod auto z boku, wkładam na niego pozostałą z budowy dachu krokwię, przyciętą na długość miejsc podparcia w profilu (pasuje do żonowozu i do civica), podkładam i podnoszę. I tak przyjemnnie robi się przy kołach i hamulcach z jednej strony. Oczywićie całość zabezpieczam jeszcze bloczkami betonowymi.
    Można też takim podnośnikiem auto podnieść z jednej strony, porządnie podłożyć i podnieść z drugiej strony i tam również porządnie zabezpieczyć. I wtedy włazisz pod auto, a tam czekają: oleje do wymiany, czyszczenie miejsc narażonych na korozję, konserwacja...
    Last edited by dragster; 21-04-2019, 20:50.
    http://www.dadrl.org.uk
    http://www.lightmare.org

Comment

Podnośnik podnośnikiem, ale do niektórych prac możesz kupić też dodatkowo tzw. najazdy (takie kliny pod koła przednie). Ustawiasz przed samochodem, najeżdżasz z czuciem i już masz auto wyżej.
      Wysokość spokojnie wystarcza do zmiany oleju.

Comment

Mozna tez samemu wystrugać

rampa pod kola.jpg
        4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

czesc pomyslowo :}

napisz mi wymiary tego najazdu .... bede wdzieczny :}

Comment

Zamieszczone przez xaxx Zobacz posta
            Zastanawiam się nad kupnem podnośnika hydraulicznego do auta osobowego
            noo fajna opcja i wyobraźcie sobie mam podnośnik... i nie dał rady... https://www.rolzbyt.pl/userdata/publ...408beb2511.jpg
            Zamieszczone przez dragster Zobacz posta
            Dobrze też jest mieć niskoporilowy.
            Do tej pory podnośnik 2T służy tylko przy wymianie kół i jakiś bieżących szybkich napraw.
            Natomiast zdarzyła się sytuacja że złapałem kapcia i gdy felga siedzi całkowicie na glebie okazało się że taki podnośnik nie jestem w stanie podłożyć w UFO! brakowało 1,5mm
            Musiałem podnosić krokodylem z bagażnika.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez a-nd2 Zobacz posta
              czesc pomyslowo :}

napisz mi wymiary tego najazdu .... bede wdzieczny :}
              to nie moje, zdjecie z neta
              4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
              Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

To ja polecam coś takiego https://archiwum.allegro.pl/oferta/p...440812154.html -dał rady przy zmniejszonej ilości powietrza - nie najtaniej ale same plusy, mam i polecam.

Comment

Working...
                X