Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki fotelik RWF Isofix 0-18kg

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaki fotelik RWF Isofix 0-18kg

Witam wszystkich. Czy ktoś z Was dobierał w specjalistycznym sklepie, gdzie Panowie się znają na pomocy w doborze fotelików do aut, potrafią ocenić czy foteliki dobrze przylegają do siedzisk, oparać tylnej kanapy? Szukam fotelika, który będzie bezpieczny dla mojego 5-cio miesięcznego dziecka i może ktoś już miał styczność, tj. wie jakie modele NA PEWNO pasują i mają bardzo dobre oceny w testach zderzeniowych. Interesują mnie tylko foteliki tyłem do kierunku jazdy oraz z systemem ISOFIX do mojego Tourera.

"Przeniosłem wątek do odpowiedniego działu"
    Last edited by Elwizardos; 28-12-2018, 08:55.

Używałem fotelika firmy Besafe, model IZi combi isofix. Mocowanie bardzo solidne, choć sam montaż jest czasochłonny. Jak już się zamontuje to lepiej nie ruszać. Używałem go w Civicu Ufo 8 generacji. Pasażer z przodu, tak do 175cm, miał sporo miejsca. Fotelik bardzo stabilny. Dzięki temu, że jest nieco wyżej zamotnowany to dziecko mogło wyglądać przez okno i podziwiać krajobrazy . Mocowanie tyłem ułatwiało tez zabawę i intereakcję z mama, która nie musiała się wykręcać na bok, bo niejako siedziała twarzą do dziecka. Obecnie ten fotelik jest w użycie w rodzinie przy kolejnum bobasie.
    Był Civic FK2 Comfort, teraz Civic Tourer Elegance 1.6

Comment

Working...
    X