Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Filtr paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Filtr paliwa

Przewertowałem cały internet.
    Gdzie jest filtr paliwa dla mojej Hondy IX ? Do niej jest tak samo dostęp jak w CRV pod filtrem powietrza ? Czy do niego jest dostęp od dołu auta tak jak do filtra oleju ?

Z tyłu za silnikiem. Utrudniony dostęp od spodu.
    Łopatologicznie wytłumaczona procedura wymiany w poniższym linku:

polecam lekturę blogu

Comment

Dzięki za odpowiedź. Kurde ale trudny dostęp..... Ja mam zamiar to robić na aucie podniesionym tylko na kobyłkach...

Co ciekawe (tak jak zrozumiałem) on wymienia również O-ring przy czujniku wody... a przy zakupionym filtrze paliwa takiego właśnie O-ringa do czujnika nie dostałem (tylko jeden duży i drugi bardzo malutki). Spotkałeś się z instrukcją wymiany samego wkładu ?

Bardzo fajny blog. Muszę go przejrzeć krok po kroku !
      Last edited by xaxx; 25-12-2018, 22:48.

Comment

Wkład? Jaki wkład?
        W naszych FK3 1.6 i-dtec jest zamontowany kpl. nierozbieralny filtr paliwa.
        HONDA — OE 16900RZ0G01
        HONDA — OE 16902RZ0G01
        wygląda tak:

Comment

Nierozbieralny? Zaraz eksploduję, że kupiłem nie to co trzeba... Na iparts.pl do mojej Hondy wyskoczyły tylko wkłady do filtra paliwa ... Kupiłem dokładnie ten:

Filtr paliwa KNECHT KX 344D w ofercie sklepu internetowego iParts.pl ✓ Darmowa dostawa, profesjonalne doradztwo oraz gwarancja producenta.

EDIT: Nie no musi być okej. Na innych stronach też sprzedają wkłady do tego filtra paliwa...
          Last edited by xaxx; 27-12-2018, 17:41.

Comment

Jak sam nie sprawdzisz co masz w aucie ,to pewności miał nie będziesz że to będzie pasować. Na wielu stronach sprzedają świece zapłonowe do IX gen które żeby wkręcić,to trzeba wymienić głowicę na tą z VIIIgen

Comment

Nie martw się, do gara zupy nagotuj

Comment

Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
                Jak sam nie sprawdzisz co masz w aucie ,to pewności miał nie będziesz że to będzie pasować. Na wielu stronach sprzedają świece zapłonowe do IX gen które żeby wkręcić,to trzeba wymienić głowicę na tą z VIIIgen
                Masakra... to te sklepy motoryzacyjne widać prowadzą panie Zosie po ekonomii.

Zamieszczone przez norbert8888 Zobacz posta
                Nie martw się, do gara zupy nagotuj
                hmmm na 100% się to nie odkręca ? Aż wierzyć mi się nie chce...

Comment

Na 100% się nie odkręca.
                  Wczoraj przy piwku przyglądałem się filterkowi. Obudowa z tworzywa bez możliwości rozkręcenia.

Comment

Na 100% się nie odkręca.
                    Wczoraj przy piwku przyglądałem się filterkowi. Obudowa z tworzywa bez możliwości rozkręcenia.
                    Ok. Piszę do hurtowni... :/ Dzięki za pomoc.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Comment

Potwierdzam, mialem wymieniany i musi być cały filtr nie wkładka.

Comment

Orientujecie się czy się go ręcznie odpowietrza czy wystarczy przekręcić kilka razy kluczyk na zapłon i dzieje się to z automatu?

Comment

W silniku 1.6 i-dtec brak elektrycznej pompy paliwa, brak również mechanicznej (tzw. gruszki do ściskania).
                          Procedura wymiany jest delikatnie mówiąc troszeczkę problematyczna.
                          Kolokwialnie mówiąc nie można dopuścić do zapowietrzenia układu.
                          Przed zdjęciem filtra należy zabezpieczyć poprzez ściśnięcie 2 przewody dochodzące do filtra (zasilanie, wyjście). Będąc pewny, że przewody są prawidłowo zabezpieczone odkręć filtr, ściągnij opaski sprężyste, zdemontuj przewody z filtra.
                          Przed zamontowaniem nowego filtra należy wypełnić go paliwem i dopiero wtedy założyć przewody paliwowe, zamontować filtr.
                          Zamontowanie suchego filtra (nie wypełnionego paliwem) = poważne kłopoty z uruchomieniem pojazdu.

Pozdrawiam

Comment

W silniku 1.6 i-dtec brak elektrycznej pompy paliwa, brak również mechanicznej (tzw. gruszki do ściskania).
                            Jest pompka ręczna pod nogami kierowcy

Capture~0.JPG

ale jest wyjątek:

post July 15 with no hand primer = Euro 6

pre July 15 with hand primer = Euro 5
                            4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                            Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Możesz podesłać zdjęcie wyglądu umiejscowienia przycisku pompy.
                              Mojego egzemplarza data produkcji październik 2015r. - pompy brak

Comment

Working...
                              X