Witam, mam pytanie dotyczące oświetlenia wnetrza a dokładniej jak u was działa podswietlenie podsufitki z przodu, zawsze było tak że jak otworzy sie drzwi lampka się oświeca, u mnie jest tak ze tylko tylna się oświeca a przednią musze sam oświecić. Czy idzie zrobic tak żeby obie sie zapalały jak otworze dzrwi?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Podświetlenie podsufitki
Collapse
X
-
Zamieszczone przez snake9999 Zobacz postaCzy idzie zrobic tak żeby obie sie zapalały jak otworze dzrwi?ale trzeba ,,drutować''. Ja u siebie zamontowałem dwie dodatkowe białe diody 1W w przedniej lampce i dwie niebieskie 1W do oświetlenia przestrzeni na nogi ,a wszystko to podłączyłem do tylnej lampki. Oczywiście wszystkie fabryczne żarówki W5W w przedniej i w tylnej lampce, w bagażniku i oświetlenie tablicy rejestracyjnej wymieniłem na LED.
-
https://www.civicforum.pl/showthread.php/64704-Civic-IX-oraz-X-poprawa-o%C5%9Bwietlenia-wn%C4%99trzaForum dla posiadaczy Hondy Civic i nie tylko.
Tutaj o tym pisałemale dzięki, dodatkowy film się przyda.
Robiłeś dokładnie jak na filmie czy jakiś inny sposób?Last edited by slepak; 03-11-2021, 23:48.
Comment
-
Przyznam, że robiłem to z 2 miesiące temu, ale z tego co pamiętam jakaś subtelna różnica w podłączeniu była.
Od strony środkowej lampki, na filmiku jest mowa o niebieskim kabelku do którego się trzeba wpiąć.
U mnie był to na 99,9% inny kolor, ale nie niestety pamiętam jaki.
Kontrolka/próbnik/miernik powinien rozwiać wszelkie wątpliwości.
(Dodam tylko, że ściemniacz sterowany jest minusem (-) i tego szukajmy)
Comment
Comment