Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podświetlenie podsufitki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podświetlenie podsufitki

Witam, mam pytanie dotyczące oświetlenia wnetrza a dokładniej jak u was działa podswietlenie podsufitki z przodu, zawsze było tak że jak otworzy sie drzwi lampka się oświeca, u mnie jest tak ze tylko tylna się oświeca a przednią musze sam oświecić. Czy idzie zrobic tak żeby obie sie zapalały jak otworze dzrwi?

Zamieszczone przez snake9999 Zobacz posta
    Czy idzie zrobic tak żeby obie sie zapalały jak otworze dzrwi?
    Idzie ale trzeba ,,drutować''. Ja u siebie zamontowałem dwie dodatkowe białe diody 1W w przedniej lampce i dwie niebieskie 1W do oświetlenia przestrzeni na nogi ,a wszystko to podłączyłem do tylnej lampki. Oczywiście wszystkie fabryczne żarówki W5W w przedniej i w tylnej lampce, w bagażniku i oświetlenie tablicy rejestracyjnej wymieniłem na LED.

Comment

Widzę, że wątek jest stary, ale może się komuś przyda....
      Wystarczy przeciągnąć jeden kabelek od lampki na środku podsufitki do tej z przodu - tak jak to zrobił typ w tym filmiku.
      (sprawdzone - działa)

Comment

Tutaj o tym pisałem ale dzięki, dodatkowy film się przyda.
        Robiłeś dokładnie jak na filmie czy jakiś inny sposób?
        Last edited by slepak; 03-11-2021, 23:48.

Comment

Przyznam, że robiłem to z 2 miesiące temu, ale z tego co pamiętam jakaś subtelna różnica w podłączeniu była.
          Od strony środkowej lampki, na filmiku jest mowa o niebieskim kabelku do którego się trzeba wpiąć.
          U mnie był to na 99,9% inny kolor, ale nie niestety pamiętam jaki.
          Kontrolka/próbnik/miernik powinien rozwiać wszelkie wątpliwości.
          (Dodam tylko, że ściemniacz sterowany jest minusem (-) i tego szukajmy)

Comment

Working...
          X