Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak to zwierzę się tam dostało???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak to zwierzę się tam dostało???

Aby je wyjąć to będzie dużo roboty.
    Myślałem, że lampy są mniej „bez-szczelne” :-)
    44D7BBD9-C529-4AC4-BAC2-997A02BE3695.jpg

Przez odpowietrznik.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      Przez odpowietrznik.
      Odpowietrznik nie ma czasem filtra?

Comment

Czasem ma,a czasem jest brak montażowy,więc trzeba oczywiście to zwertyfikować.

Comment

lampa klejona i pewbnie brak dostepu

Comment

w tych lampach nie ma klasycznych odpowietrzników takich "gumowych fajeczek" jak to dawniej bywało, lampa ma cienkie ścieżki w obudowie lampy i się ciągną zygzakiem wokoło lampy. Owady się dostają, np. podczas wymiany żarówki, to jest moment.
            Jak wyjąć? Trzeba drut, na końcu gumę do żucia, najlepiej zużytą , wyjmujesz żarówkę i najpierw sam drut wsadzasz do środka przez otwór żarówki, manewrujesz tak długo i ewentualnie modelujesz krzywiznę druta aby jego koniec trafił w owada, jak wygięcie będzie odpowiednie odbłyśnik będzie trochę przeszkadzał, i musisz go obejść i nie uszkodzić, to wtedy kawałem taśmy samoprzylepnej na koniuszek zamocuj solidnie tak aby nie zostało w środku, spróbuj najpierw na jakiejś powierzchni dotnij, by się nie stało tak że dotkniesz a taśma zostanie odklei się od druta . Jak kilka prób zadziała wtedy atak na owada. Owad może być bardzo suchy i jego dotknięcie spowoduje że się będzie rozpadał więc wszystko cierpliwie i pomału.
            powodzenia.
            Ostatecznie możesz to olać, ja mam w tylnej lampie i też mnie denerwuje, ale nie robi już kup, nic się nie dzieje i owad zwiedza ze mną świat .
            Last edited by rambo7; 07-08-2018, 08:35.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja mam inny sposób,kompresor

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                Ja mam inny sposób,kompresor
                to juz lepiej odkurzacz z gumowa rurka na koncu rury
                4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

odradzam kompresor, z Osy nic nie zostanie, robiłem to wiem, ...osa jak by ożyła , latała po całej komorze lampy, skrzydła osobno, nogi osobno, głowa osobno, odwłok ... chyba że o to chodzi.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Pchasz samą rurkę w róg lampy i wszystko wylatuje za chwilę.
                    Nie pistoletem tylko wąż i ze dwa bary a nie 6 czy 8.

Comment

To nie zwierze, to owad.

Comment

Właśnie i to pochodzenia roślinnego bo to chwast.

Comment

Working...
                        X