Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Miejsce podparcia dla kobyłki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Miejsce podparcia dla kobyłki

Potrzebuję helpa a wyszukiwarka nie pomogła. Mam zamiar podnieść autko i trochę nad nim popracować (no może obok, na pewno nie pod. Wiadomo, podnosimy podnośnikiem (mam żabę do tego) a potem podpieramy kobyłkami. Tyle teorii, tyle wiem. W praktyce nie wiem nic bo nigdy kobyłek nie używałem. Gdzie je założyć? Czy ktoś mógłby mi wyłożyć - najlepiej fotograficznie - gdzie mam to podeprzeć? Czy jest to tak oczywiste, że jak zdejmę koło to zobaczę co i jak?

Hej,
    Ja podkladam obok stopki od oryginalnego podnosnika, miejsce podparcia/zawiniety rant jest na tyle dlugi, ze zmieszcza sie obie podpory W efekcie koncowym auto stoi na kobylce i na podnosniku, ktory jest delikatnie poluzowany i stoi obok 'na wszelki' wypadek.
    Oczywiscie na calej dlugosci miejsca podparcia wsuwam kawal gumy aby nie niszczyc powloki antykorozyjnej.

Comment

Jak kiedyś mi się wygiął próg w scenicu, to na podporki wyszukuję miejsc w okolicach mocowania elementów zawieszenia. Możesz je łatwo poznać, gdyż w tych miejscach są wytłoczki z grubszej blachy. Oczywiście podkładam miękką deskę pomiędzy podpórkę a blachę nadwozia w celu ochrony warstwy lakierniczej.
      Honda jest bardzo lekka a progi wyglądają szczególnie delikatnie.

Comment

Ja akurat posługuję się żabą - jak wsadziłem żabę w miejsce podnośnika, to nie było już miejsca żeby wsadzić tam kobyłkę. Poszła pod wahacze.

Comment

Jak nie ma miejsca z przodu na kobyłki to dobrze jest je postawić w miejscu mocowania liny holowniczej, są po obydwu stronach za kołami.

Comment

Working...
          X