Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie spalanie Civic IX po montażu instalacji gazowej - pytanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mccc25 Zobacz posta
    Moze i ja się wypowiem jako , ze mam i IX i VIII w gazie...a byla i VI.....
    Wg mnie najlepszy zbiornik( a przymierzalem fizycznie puste butle, 4 lub 5) jaki wejdzie do IX to 600/190 katalogowo 38,5 l ,a wchodzi od 33 w lecie po 35,5 zima...ale cos za cos i klapa schowka podlogi odstaje okolo 2 cm na koncu jednak jest to zupelnie ,raz niezauwazalne
    Ja mam butlę 44 l, gazu wchodzi niecałe 38 l. Podłoga odstaje prawie niezauważalnie - kilka mm, ale i tak mam dodatkowa matę, więc i tego nie widać.
    W schowku obok butli zostało jeszcze sporo miejsca.

Temat trzeba by przenieść do działu LPG.
    Last edited by arkan; 08-03-2019, 08:10.

Comment

"Ja mam butlę 44 l, gazu wchodzi niecałe 38 l"
      ,jaki masz wymiar? To juz niezly zasieg masz,ja dzis zatankowalem wracajac z Zakopca ,od pustej dokladnie 36,8....az sie zdziwilem.

Warto jeszcze rozpatrzyc 3 kwestie...raz wage butli ,gdyz civic nie slynie z ladownosci......a ja nie chcialem miec zbyt duzo kg w bagazniku ,tym bardziej jak auto bywa czesto zaladowane.

Dwa odleglosc od tylnej grodzi i zderzaka.....ja chcialem miec tam kilka cm zapasu w razie najechania na tyl,moze jestem zbyt uczulony ale jednak,dlatego maksymalnie butla poszla do przodu schowka.

I trzy centralne umiejscowienie w naszym lekkim kuperku ,ponoc zdarzyl sie klient ktory zarzyczyl sobie montazu nie centralnie a z prawej czy lewej strony schowka.....wg mnie to nieporozumienie a wrecz niebezpieczne ,tym bardziej ze nasz tyl nie trzyma sie tak drogi jak np mialem w VI a mam porownanie na sniegu i mokrym, gdzie szukalem granic przyczepnosci. Nawet przy centralnym ulozeniu jest sporo miejsca dookola, tak jak piszecie.
      P.S. Jest juz instalacja do X gena do 1,5 , z tego co sie orientowalem to koszt ok 6,5 tys zl, ale w gre wchodzi wlasciwie tylko sedan X, no moze hatch ale w wersji prestige, bo chyba tam mamy schowek? jesli sie nie myle. Instalacja stale dotryskuje benzyne ok 15 %...
      Last edited by mccc25; 10-03-2019, 20:07.

Comment

Working...
      X