Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tył szyba i wycieraczka

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tył szyba i wycieraczka

Cześć,

Tydzień temu straciłem tylną szybę w moim tourerze. Pękła sama od siebie, na 99% raczej nikt jej nie pomagał.
    Samochód mam tak parkowany, że jakby ktoś zrobił to celowo to albo poszła by inna szyba albo drugie auto też by dostało ...

Wymieniłem z AC, ale nie w ASO, a w nordglass i tu niespodzianka. zamontowali mi wycieraczkę tak, że nie trzyma poziomu tylko w stanie spoczynku jest powyżej spirali grzewczej.

Czy ktoś z Was rozbierał plastiki w klapie? Czy ciężko samemu to ogarnąć? Bo mam do nich kawałek i nie bardzo chce mi się tam jechać?

A jak przyciemniają szyby to chyba też muszą to rozebrać?

Pozdrawiam
    dampel

Cześć,

Nie musisz rozbierać plastików żeby to wyregulować. Wystarczy odkręcić śrubę mocującą wycieraczkę i od nowa osadzić ramie na wieloklinie. Jeżeli ta regulacja będzie niewystarczająca to możesz próbować odkręcić plastiki i poprawić mocowanie całego mechanizmu.

Ale ja w swoim HB próbowałem to robić i niestety nie ma żadnej możliwości regulacji mechanizmu mi pozostał tylko wieloklin.

honda-civic-vi-silnik-wycieraczki-tyl-hb-3431526209.jpg
    Last edited by lukerix; 03-04-2018, 10:44.
    Mój C I V I C --> Szara myszka - Civic 1,8 Sport 2013

Comment

Czyli ta śruba jest od zewnątrz?

Comment

Zamieszczone przez dampel Zobacz posta
        Czyli ta śruba jest od zewnątrz?
        Tak, Podnosisz plastikową zaślepkę, odkręcasz nakrętkę i delikatnie ściągasz ramię potem zakładasz tak żeby ramie było w odpowiedniej pozycji i dokręcasz nakrętkę.
        Mój C I V I C --> Szara myszka - Civic 1,8 Sport 2013

Comment

Dzięki, poprawiona.

Comment

Working...
          X