Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie żarówki H7?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Witam,

Wczoraj zainstalowałem te M-Tech PowerTec Xenon Blue 5000K i powiem tak: jak się patrzy na auto z przodu to rzeczywiście świecą niemalże na biało i ładnie to wygląda, ale patrząc z pozycji kierowcy to światło wydaje się "sine" tj. szaro-niebiesko-zielone... Osram Night Breaker Unlimited włożyłem do świateł długich. Nie wiem jak długo pojeżdżę na tych M-Techach, bo aż się jaka będzie widoczność w deszczową noc...

Comment

W deszczową noc oceniam, że świecą lepsze niż te Philipsa, które miałem wcześniej.
      Różnice w barwie byś zobaczył dopiero jakbyś te Philipsy założył. One były bardziej biało-żółto-niebiesko-zielone

Ile te Osramy mają Kelvinów?

Comment

Koledzy czy ktoś może w przedlifcie ma włożone żarówki H7 LED Phillipsa ? Czy one się mieszczą bez żadnych przeróbek / cięcia dekielków, a jeśli tak to który dokładnie model?

Comment

Ja mam założone właśnie takie (w polifcie). Trzeba delikatnie podciąć dekielek prawej lampy. Masz to dokładnie opisane w jednym z wątków na forum.

Comment

Ja do Civic VIII 5d założyłem do mijania (H7) Osramy Night Breakery + 200%. Podjechałem na stację kontroli pojazdów (gdzie co roku jeżdżę) i tam gościu uwielbia ustawiać światła (gratis). Jak mi je nastawił, to szok. Nawet S80 na biksenonach nie świeciły tak daleko i tak jasno. Biało. I nikt nie mruga z naprzeciwka.

Doszło do tego, że oryginalne drogowe H1 po włączeniu w zasadzie były niewidoczne. Więc kupiłem Phillips X-treme + 130% i jest PIĘKNIE. Używam ich też jako dziennych po obniżeniu mocy do 30%. Nikt się nie czepia, nikt nie mryga. Zobaczymy ile wytrzymają, bo trochę kosztowały. Pewnie, że wolałbym w drogowych LED-y. Jako dzienne -- żywotne, a jako drogowe nie bardzo miałyby kogo oślepiać. I też pewnie nikt by się nie przyczepił, bo na drogowych jeżdżę w sumie może godzinę rocznie. Tylko gdzieś bym musiał znaleźć kogoś, kto zastosował jakieś konkretne w Hani.

Comment

Cześć,

Jestem ciekawy jak po roku utrzymują się te (H7) Osramy Night Breakery + 200%. Z tego co wyczytałem to kosztem mocy % ich żywot jest krótszy.
              Interesuję się teraz zakupem H7 do swojej Hondy Civic 8, przeróżne rankingi nie pomagają w wyborze bo zawsze jest jakieś "ale", a co wy drodzy forumowiecze polecacie?

Comment

Każde z tych +200%, +150% wytrzymują średnio max rok... Moje doświadczenie jest takie, że przeważnie wymieniałem je na jesieni jak były gorsze warunki i każde światło się liczy i podczas zbliżającej się następnej jesieni przy pierwszych przymrozkach (może różnice temperatur) starzały się na tyle, że jedna padała i zaraz druga wiec wymiana 2óch od razu...
                Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Używam 130% -chyba już ich nie ma w sprzedaży- od dwóch lat i na razie jest ok, ale ma wszelki wypadek kupię na zapas tungsram bo podobno żywotniejsze.

Comment

GE/ tungsram mają większą żywność od osram.

Comment

do VIII pasują M-tech albo te Philipsy Diamond?
                      Co lepiej brac? Philipsy znacznie drozsze warto?

Comment

Zamieszczone przez r52a Zobacz posta
                        do VIII pasują M-tech albo te Philipsy Diamond?
                        Na pewno tutaj chciałeś pytać, a nie w VIII?

Comment

Podpisuje się pod wszelkimi pozytywnymi opiniami o M-Tech!
                          Honda Civic 1.8 142KM tak na codzień i na wyjazdy.

Comment

Working...
                          X