Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie żarówki H7?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Nie mam pomysłu jak to wyciągnąć odkurzaczem...
    Trudno ocenić, bo nie jechałem jeszcze w nocy z nimi.

Comment

Jak na moje oko świecą lepiej niż Philipsy. Mają też podobny kolor lecz nie taki zielonkawy a biało-niebieski.

Comment

Zamieszczone przez Onkel Zobacz posta
        Jak na moje oko świecą lepiej niż Philipsy. Mają też podobny kolor lecz nie taki zielonkawy a biało-niebieski.
        A jak się prezentują barwą względem ledów?
        Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Odbiegają dalej od LED-ów, ale jest ok. Natomiast mam wrażenie, że i barwa i samo oświetlenie jest lepsze niż u Philipsa.
          Aczkolwiek, nie mają one atestu.

Comment

Zdjęcia tego nie oddają tak do końca i sprawiają, że niby są takie bardziej żółtawe.
            Powiem Wam, że jestem mega zadowolony i teraz widzę różnice. Do przodu dalej nie świecą, ale świecą mocniej niż Philipsa. Trochę jakby boki lepiej doświetlało?
            Barwa mi się podoba. Wychodząc z samochodu w nocy ogólnie przestałem widzieć różnicę pomiędzy nimi a dziennymi.

Zatrzymała mnie ostatnio 2 razy policja.
            Za pierwszym się nie kapneli. Za drugim był fajny policjant i jak się okazało z chłopakiem kiedyś startowałem do WSOWL a teraz chyba AWL we Wrocławiu.
            Powiedział, że widział, że żarówki trochę poza normami, ale na pierwszy rzut oka tego nie widać i nie zagraża jakoś bezpieczeństwu więc nie powinien się ktokolwiek doczepić.

Chętnie bym to porównał z kimś kto ma te ledowe w miejsce halogenów, o których gadaliśmy. Ktoś ze Śląska?

Comment

Fajnie to wygląda, tylko wychodzi na to, że jak trafisz na kumatego policjanta, który nie jest Twoim znajomym, to mogą być problemy. Ale czego się nie robi dla poprawy widoczności
              Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

No wiesz, ogólnie jak Philipsy miałem zamontowane to rutynowych kontroli miałem kilka, kilka razy zatrzymano mnie też od tak, nikt się nie doczepił, a jak się okazało, one też nie miały atestu o czym nie wiedziałem.
                One też nie są takie chamsko-niebieskie, bo to wtedy widać. Są po prostu biało-niebieskie, przypominają te nasze ledy, ale wyglądają ok. Powiedziałbym, że Philipsy były bardziej 'podejrzane'.
                Last edited by Onkel; 03-04-2018, 11:01.

Comment

Jestem ciekaw jak policjant to będzie sprawdzał, jedynie czego to brakuje poziomowania światła. Rozumiem jak ktoś 15 letnim samochodem będzie jechał z niebieskimi światłami to od razu się zorientuje

Jak już miałbym zmieniać to tylko led, bo swieca, nie tylko wyglądają :-). Przy żarówkach 5000k w noc z deszczem widoczność beznadziejną, testowałem w poprzednim aucie.

Comment

Ja też to rozważam, bo te i tak kiedyś przecież siądą, ale chciałbym zobaczyć jak to u kogoś wygląda na żywo. Problem z tym, że mieszkam na Górnym Śląsku.

Comment

Gdzie kupiłeś te żarówki M-Tech? Jak można wiedzieć to jaki model.

Comment

M-Tech PowerTec Xenon Blue 5000K - widziałem je na allegro - ok. 30 zł + koszt przesyłki. Sama cena mnie odrzucała i pomyślałem " pewnie są słabe bo coś tanie ", ale testy mnie przekonały, a zagranicznych trochę jest.

Znalazłem na allegro, natomiast jak się okazało, sklep jest w moim mieście, więc podjechałem i kupiłem.
                        Rozważałem LEDy. Tam też je mają na sprzedaż, ale jakoś szybko spaliły się moje stare H7 i musiałem szybko zmienić żarówki.

Ogólnie jestem zadowolony i nic więcej nie chcę. No chyba, że te ledy by mnie zaskoczyły.
                        Świecą lepiej niż te Philipsy.

Comment

No właśnie widzę, że ma je Skiba w Katowicach, całkiem niedaleko od miejsca w którym pracuję, więc podjadę i kupię sobie komplet na sprawdzenie

Comment

No dokładnie tam kupiłem.
                            Co ciekawe, tych rodzajów żarówek jest więcej, choć te są już najbardziej do ledów dziennych podobne.
                            W każdym razie, na stronie M-Tech informacji nie ma, a jak się odezwałem mailowo to cisza do tej pory...

Comment

Nie ma to jak dbać o klienta Szkoda, że w moim civicu (VIII gen) nie mam soczewek jak w IX. Uważam, że w soczewce te żarówki wyglądają lepiej

Comment

Zamieszczone przez Onkel Zobacz posta
                                M-Tech PowerTec Xenon Blue 5000K - widziałem je na allegro - ok. 30 zł + koszt przesyłki. Sama cena mnie odrzucała i pomyślałem " pewnie są słabe bo coś tanie ", ale testy mnie przekonały, a zagranicznych trochę jest.
                                No właśnie nie ma co się ceną sugerować, a M-Tech to polska firma na dodatek. Zarówno Osramy jak i Philipsy są przereklamowane.

Moja

Comment

Working...
                                X