Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie żarówki H7?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Onkel Zobacz posta
    No mi właśnie chodzi o takie najbardziej barwą podobne do naszych dziennych ledów.
    https://www.youtube.com/watch?v=pgZOUGeqHG4 - tutaj są ciekawe porównania

Moja

Comment

No ładnie świecą te M-Tech. Poszukam jeszcze czy nie ma np 5500-6000K
      Wygląda to lepiej niż te Diamond Vision, które właśnie miałem.

Czy ktoś może znalazł jakąś informację ile kelvinów mają dzienne światła w IX po lifcie?
      Last edited by Onkel; 13-03-2018, 23:41.

Comment

To jest ta firma?
        M-Tech POLAND Sp. z o.o.

I jeszcze jedno?
        A jak z żarówkami H11 to wygląda?

Wcześniej miałem Żarówki 12 V 55 W Philips Diamond Vision i miały 5000K, a gdzieś wyczytałem, że dozwolona ilość Kelvinów to jakoś 4300K?
        Czyli i tak miałbym problem gdyby coś?
        Last edited by Onkel; 13-03-2018, 23:35.

Comment

No ładnie świecą te M-Tech. Poszukam jeszcze czy nie ma np 5500-6000K
          Są 5500 Bosch - https://allegro.pl/zarowki-bosch-xen...085218039.html - informacji w necie jest mało, brak też rzetelnych filmików.

6000 - https://allegro.pl/japonska-zarowka-...552192187.html ta widać jest wyżyłowana, moc 100W, tej bym nie ryzykował bo może uszkodzić lampę.

To jest ta firma?
          M-Tech POLAND Sp. z o.o.
          Tak, to ta firma

Wcześniej miałem Żarówki 12 V 55 W Philips Diamond Vision i miały 5000K, a gdzieś wyczytałem, że dozwolona ilość Kelvinów to jakoś 4300K?
          Czyli i tak miałbym problem gdyby coś?
          Żadnego problemu, niebieskich świateł mieć nie będziesz tylko białe albo o barwie zbliżonej do dziennej.

Moja

Comment

Dzięki za odpowiedź.
            Mam teraz dylemat, które by wybrać ŻARÓWKI BOSCH XENON SILVER 5500K +50% H7 12V 55W , M-Tech Powetec Xenon Blue 5000 K czy może te droższe, o których też wspominaliście, tych LED.
            Pokusiłbym się o LED, ale musiałbym zobaczyć ich barwę no i pytanie czy nie będę mieć potem problemów.

Comment

no i pytanie czy nie będę mieć potem problemów.
              jak ci nie sprawdzą... to mieć nie będziesz

Comment

Pytanie czy mają na to jakiś patent.
                Przypatrzyłem się, żarówki teoretycznie z zewnątrz są niewidoczne, więc można wsadzić tam co się chce.
                Poza tym życzę im powodzenia jakby chcieli mi je wyciagac z klosza.

To jak myślicie, które żarówki, bo serio mam dylemat w tym momencie.

Tak ogólnie każde mi podchodzą, natomiast jeżeli miałbym ledy i nie są mi w stanie sprawdzić tego przy standardowej kontroli to spoko.
                Last edited by Onkel; 15-03-2018, 07:17.

Comment

To jak myślicie, które żarówki, bo serio mam dylemat w tym momencie.
                  Możesz poczekać to wyślę Ci zdjęcia jak się prezentują Powertec, jeśli się nie spodobają to kupisz Boscha i porównamy .

Moja

Comment

Nie wiem jeszcze co kupię, ale możesz podesłać

Comment

Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
                      Możesz poczekać to wyślę Ci zdjęcia jak się prezentują Powertec, jeśli się nie spodobają to kupisz Boscha i porównamy .
                      I jak tam?

Comment

I jak tam?
                        Cierpliwości, czekam na auto aż mi naprawią . Prawdopodobnie po świętach moja Hanka wróci do mnie .

Moja

Comment

Dziwnym trafem poleciała mi druga żarówka, a dzień wcześniej zauważyłem krople w tym kloszu i pare.

Comment

Zakupiłem te Mtech. Wymienione dzisiaj w Norauto. Powiedzieli mi, że zarówno stare jak i te nie mają atestu. Z philips prawa się spaliła jako pierwsza, lewa jako druga i lewa była w częściach i zostały one w kloszu. Pytanie co z tym zrobić. Na soczewce są małe odpryski. Zostawić? Mówią że mogą podskakiwac i rozsadzic kolejną, samego uszkodzenia klosza nie ma, natomiast nie warto grzebać samemu, bo można jeszcze bardziej namieszać.

Comment

Zakupiłem te Mtech. Wymienione dzisiaj w Norauto. Powiedzieli mi, że zarówno stare jak i te nie mają atestu.
                              Które wg Ciebie lepiej świecą, Philips czy Mtech?
                              Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Spróbuj je wyciągnąć odkurzaczem

Comment

Working...
                                X