Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie działa spryskiwacz szyb

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nie działa spryskiwacz szyb

Witam, dziś przestał mi działać spryskiwacz szyb przód i tył, oczywiście sprawdziłem czy płyn się nie skończył, pompka pompuje słychać ją i płyn lekko chlapie na szybę z przodu ale dosłownie na 5cm, z tyłu też tylko lekko plunie 1x i słychać tylko działanie pompki. Auto 4letnie , zastanawiam się jak się do tego dobrać i co może być przyczyną. Może ktoś miał do czynienia z podobnym problemem, coś się mogło zapowietrzyć....zapchać (nie leci przód i tył) pompę słychać ze działa.

no ja miałem problem, ale tylko z jednym spryskiwaczem z przodu. zatkał się, próbowali go w ASO przedmuchać itp, wymienili mi na gwarancji. Było to z 3 lata temu.

Comment

no u mnie chyba się nie zapchał bo żadem nie działa, z przodu lekko "plunie" 1x i koniec ale pompka chodzi, tył w zasadzie w ogóle nie leci.
      Może ktoś wie jak dostać się do zbiornika i do pompki? z komory silnika nie widać tego
      Last edited by adam12; 02-10-2017, 08:23.

Comment

z przypadków jakie znam to zazwyczaj jak coś nie tak z pompką, to padał silnik na amen, a tu jednak pryska. Podnieś maskę odepnij 1 wężyk z dyszy i podziałaj czy z rurki leci mocno ? czy nadal słabo.
        Weź kogoś niech załącza manetką a Ty nasłuchuj skąd dźwięk pompki idzie. Zazwyczaj trzeba dostać się od nadkola.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

problem rozwiązany, płyn się zrobił jak budyń....zsiadł się (płyn z Castoramy) i zatkał odpływ i pompkę, ASO w Toruniu wyczyściło mi to wszystko i już działa i się ucieszyłem bo zrobili to gratis i od ręki

Comment

Working...
          X