Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak ustawić tempomat

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak ustawić tempomat

Witam mam do was pytanie czy ktoś może mi wyjaśnić jak ustawić tempomat, niestety instrukcje posiadam w języku Niemieckim. Próbowałem na kilka sposobów i nie chcę się włączyć, może robię coś źle jak by nie było to moje pierwsze auto z tempomatem.

Tempomat działa od pewnej prędkości. Nie testowałem, ale to chyba wartość w okolicach 40km/h.
    Na kierownicy z prawej strony wciskasz przycisk "MAN" tak, by przed liczbami prędkościomierza wyświetliła się ikona tempomatu lub napis "LIM".
    Jeżeli jest wyświetlony napis "LIM" to na kierownicy wciskasz przycisk "LIM" i wyświetli się ikona tempomatu.
    Następnie wciskasz strzałkę w dół, czyli "SET" i masz ustawiony tempomat na aktualna prędkość - wyświetli się obok prędkościomierza.

Korzystanie
    Strzałki dół "-" i góra "+" służą do zmiany ustawionej prędkości. Dłuższe przyciśnięcie zmienia ustawienia o 10km/h.
    Przycisk "Cancel" lub hamulec kasuje działanie tempomatu. Można przywrócić ostatnio zapisaną wartość tempomatu przyciskając strzałkę górną, czyli przycisk "RES" = restore.

Pisałem z pamięci... mam nadzieję, że nic nie pominąłem :-)

UWAGA: Jeżeli masz uszkodzony czujnik przy sprzęgle, to efektem jest niedziałający tempomat. Poszukaj na forum, były o tym wątki.
    Mam pytanie: nie wiem czemu ale nie potrafię włączyc tempomatu i nie wiem czy jest to spowodowane tym że poprostu nie umiem czy może coś jest nie tak bo wydaje mi się że w konsoli komputerka gdy przełączam brakuje jednej zakładki własnie z tempomatem Jeśli ktoś mógłby mnie poinstruować jak działa był bym bardzo wdzięczny Pozdro
    Last edited by Cojakco; 17-09-2017, 18:32.

Comment

Zasadnicze pytanie, czy w ogóle masz tempomat, bo nie każda wersja Civica posiada to udogodnienie. Po prawej na kierownicy są przyciski? Jak są to masz tempomat i kierujesz się tym co napisał kolega post wyżej.

Tempomat działa od 30 km/h wzwyż.

Comment

Wciśnięcie sprzęgła na 5 s także kasuje tempomat.

Comment

Working...
        X