Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lusterko wsteczne - wymiana

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Lusterko wsteczne - wymiana

Cześć!!
    Czy ktoś może wie, czy da się zamieć zwykłe lusterko wsteczne na lusterko samościemniające się? Moje auto to Tourer 2016 wersja Style. Czy pod osłoną z czujnikami jest odpowiednie złącze to podłączenia lusterka czy trzeba coś przerabiać? Jaki jest koszt zakupu takiego lusterka?

Projektuje wiązki do niemieckich autek. Wg mnie nie da się. Brak dopasowanej wiązki.

Comment

Nie projektuję wprawdzie wiązek jak kolega, ale moim zdaniem na 100% się da. Fotochrom potrzebuje po prostu zasilania (+ po zapłonie, można wziąć z dowolnego miejsca, kabel razem z - przeprowadzić pod plastikami w słupku i do podsufitki). Są nawet takie lusterka akcesoryjne do dowolnego samochodu. Był o tym odcinek w TVN 101 napraw.
      bonito

Comment

Mi też się wydaje, że zasilanie powinno być w tej obudowie co czujniki. Czujnik od lusterka jest w lusterku. Dziś się dowiedziałem ze lusterko w ASO 540 netto. Jeszcze mają sprawdzić jak z podłączeniem.

Comment

A czy ktoś wie jak ściągnąć tę osłonę czujników i lusterka?

Comment

Oczywiście macie rację. Jeśli takie lusterko potrzebuje tylko zasilania (5 / 12 V?) to trzeba będzie znaleźć najbliższy przewód i się w niego wciąć.

Comment

Osłona jest na wcisk i w zaznaczonych miejscach są zatrzaski.
              czujnik.jpg

Comment

Working...
              X