Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wyświetlacz kamery cofania w lecie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wyświetlacz kamery cofania w lecie

Temat zdecydowanie zasługuje na dział "inne". Otóż, wreszcie możemy cieszyć się słońcem, lecz przysparza ono sporo problemów zwłaszcza przy cofaniu kiedy na wyświetlaczu kamery cofania widać niewiele. Starałem się znaleźć w ustawianiach możliwość przyciemnienia wyświetlacza, ale nie udało się znaleźć nic na ten temat. Czy po prostu istnieje taka opcja i należy wrócić do instrukcji obsługi? Wpadłem na pewien pomysł, ale najpierw postanowiłem zasięgnąć najpierw Waszej rady. Stosuję w telefonie matową folię ochronną dzięki czemu nie odbija mi się od niego światło, co świetnie sprawdza się, gdy używam go do nawigacji. Rozważam, czy nie przykleić tej folii w miejscu wyświetlacza iMID. Wiem, że mógłbym "klasycznie" manewrować na wstecznym , ale przyzwyczaiłem się wygody, że w większości przypadków spoglądam tylko w kamerę i lusterka boczne. Temat tyczy się Civic'a IX Sport przedliftowego.
    Jeżeli również Was to drażniło, to chętnie wysłucham jak rozwiązaliście tę sprawę

Z pozdrowieniami,
    Tm.

to kwestia raczej rozjaśnienia niż przyciemnienia, masz pokrętło do rozjaśniania zegarów i LCD ale w słońcu nawet max na niewiele się zda - nic nie widać jak słońce daje w ekran. Matowa folia raczej na niewiele się zda ponieważ nie jest to kwestia odbijania się ale jak świeci bezpośrednio w ekran to po prostu ten jest zbyt ciemny, nawet na max rozjaśniony.

Comment

Sprawdziłem i niestety masz racje
      Trzeba przywyknąć .
      Dzięki za odpowiedź

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Gdzie jest te pokrętło?

Comment

"te" pokrętło masz po prawej stronie, zerknij za kierownice pod zegar ze stanem paliwa, taki wystający "patyk" - pokrętło a zarazem przycisk

Comment

To pokrętło rozjaśnia ekran (wyświetlacz) a nie zmienia natężenia światła w kamerze. Wiec na nic się to zda.

Comment

Drażniła mnie podobna sytuacja ale w Mydelniczce (Nissan Leaf). Auto posiada kamerę, ale nie posiada czujników cofania. Gdy kamera była mokra i padało na nią jakieś światło to nie było nic widać.
              Rozwiązałem problem przez dołożenie niefabrycznych czujników parkowania.

Comment

A czy ktoś próbował podłączyć samemu kamerę cofania, pytam bo nie posiadam takiej i chciał bym sobie kupić oryginalną hondowską, tylko nie wiem jak za to się zabrać.

Comment

Working...
                X