Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana przedniej szyby

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana przedniej szyby

wymiana w Nordglass czy ....? Rejon trójmiasta.

Jakis skur....n rzucił kamieniem i przednia szyba do wymiany.

Jak wygląda to cenowo w Hatchback'u, najbardziej boli, że w tym roku prawdopodobnie nie braliśmy autoszyby w AC

Robiłbym w Nordglass. Będzie dobrze.
    www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Nic innego nie przychodzi do głowy, więc pewnie zrobię to w Nordglass.

Mam jeszcze pytanie, mam AC w PZU ale w tym roku zrezygnowałem z ubezpieczenia PAS (Pzu Auto Szyba) czy standardowe AC także obejmuje usunięcie takiej szkody ? (szukałem w OWU i nic nie znalazłem o szybach).

Comment

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
        czy standardowe AC także obejmuje usunięcie takiej szkody ?
        Obejmuje. Natomiast wpływa na podwyższenie składki w kolejnym okresie ubezpieczeniowym ( %-owa utrata zniżek ). Jest jeszcze opcja, że ubezpieczyłeś się od utraty zniżek, ale tego bez analizy konkretnej polisy stwierdzić nie sposób. Generalnie PAS służy temu właśnie celowi. Korzystając z PAS, pomimo wypłaty świadczenia, cały czas możesz mówić o "bezszkodowej historii ubezpieczeniowej AC". Naprawa z AC to już "likwidacja szkody", a więc "skaza".
        Pzdr.

Comment

W między czasie doczytałem, że można to robić z AC.
          Szkoda zgłoszona z AC pytanie czy robić to w ASO czy Nordglass rozliczenie gotówkowe czy bezgotówkowe, ech ujowo ten tydzień się skończył.

Comment

To, że zrezygnowałeś z PAS to nawet dobrze bo i tak dostałbyś szybę zamiennik. Ja bym robił w ASO. Tylko pilnuj, żeby niczego nie skopali przy czujnikach na szybie.

Moja

Comment

Jeżeli AC, to zdecydowanie ASO. Dostaniesz oryginalną szybę, którą pewnie wkleją i tak podwykonawcy (może nawet z Nordglass). Odnośnie szyb z Nordglass, to są one zdecydowanie inne. W Golfie wymieniałem szybę i był inny kolor, bez powłoki ochronnej obniżającej nagrzewanie się samochodu oraz dodatkowo szyba była lekko pofalowana. Od tego czasu nie muszę już patrzeć na nadruk producenta na szybie, by rozpoznać w samochodach szybę Nordglass.
              Last edited by Cojakco; 19-09-2016, 12:43.

Comment

Szkodę zgłosiłem i chęć rozliczenia wybrałem gotówkową, obecnie czekam na kontakt od PZU.
                W międzyczasie podzwoniłem trochę po firmach i tak na szybko:
                Nordglass - 714zł
                Partner Pilkington - 720zł (szyba taka jak obecnie)

W ASO pewnie będzie powyżej 2k, czy orientujecie się czy rozliczenie szkody można zmienić na bezgotówkową ?

Edit: ASO 2500zł
                Last edited by Alwin; 19-09-2016, 11:39.

Comment

Wydaje mi się, że pofalowana szyba w Nordglass podlega pod gwarancje. Jak jak wymieniałem szybę to przy odbiorze koleś kazał sprawdzić czy widzę jakieś skazy m in falowania. Jeśli tak to auto zostaje i wymieniają na inną.

Comment

To było auto flotowe. W paru autach szyby poszły i zawsze po wymianie w Nordglass były gorsze od oryginalnych.

PS
                    Teraz już nie jeżdżę tym autem, wiec mnie to nie martwi :-)

Comment

Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
                      Ja bym robił w ASO. Tylko pilnuj, żeby niczego nie skopali przy czujnikach na szybie.
                      Jestem świeżo po wymianie szyby w ASO, czujniki działają ale to co zrobili z maskownicą podszybia to jakaś masakra, po rogach plastik odłazi, więc cały syf będzie wchodził między szybę, a plastik.
                      Na razie nie będę pisał jakie to ASO bo przy następnej wizycie mają to poprawić, szkoda tylko, że auto w takim stanie ktoś wypuścił z warsztatu.

Comment

Ja jednak chętnie się dowiem o jaki serwis chodzi (żeby pojechać do tego drugiego .

Comment

Working...
                        X