Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przeglądy okresowe - czynności serwisowe

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mówili mi o tym na ostatnim przeglądzie, w końcu i tak czyszczą hamulce, więc co za różnica czy wsadzą stary klocek czy nowy... Kwestia tego, że tarcze też już są do wymiany, więc bez robocizny się nie obejdzie .

Comment

• To fakt z tarczami już gorzej. Ale jestem ciekaw czy w warszawskiej Plazie też by wymienili klocki w gratisie .

Comment

• Fakt, z Plazą mogłoby być różnie . Na wiosnę chcę kupić motocykl i zastanawiam się czy brać u nich, bo mam jednak najbliżej domu...

Comment

• A jeśli chodzi o kupno auta czy motoru to tu już jest inaczej . Plaza ma często duży wybór i jeśli tylko da się wynegocjować dobrą cenę to nie ma nic na przeszkodzie aby skorzystać z salonu na Okęciu. Sam u nich kupiłem auto choć serwisuje w Aries

Comment

• Trochę off top z tym moto, ale patrzę głównie ze względu na serwis, bo Aries motocykli nie serwisuje, więc nie wiem czy się gdzieś nie przerzucę, może AutoWitolin czy Wyszomirski? Ktoś się orientuje jak tam jest z jakością usług? AutoWitolin to koniec świata co prawda, ale jak trzeba to trzeba

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
              Trochę off top z tym moto, ale patrzę głównie ze względu na serwis, bo Aries motocykli nie serwisuje, więc nie wiem czy się gdzieś nie przerzucę, może AutoWitolin czy Wyszomirski? Ktoś się orientuje jak tam jest z jakością usług? AutoWitolin to koniec świata co prawda, ale jak trzeba to trzeba
              Ja w AutoWitolin tylko części kupuję, ale dwie osoby z mojej najbliższej rodziny się u nich serwisują od lat i nie narzekają.
              A co do cen nowych samochodów, to przy ostatnich negocjacjach cenowych dotyczących HR-V, stwierdzili, że przebiją ofertę każdego innego polskiego dilera.
              I faktycznie, dali najlepszą cenę, choć może to był indywidualny przypadek dla stałego klienta.

Comment

• Cześć, jakich kosztów można się spodziewać przy serwisie A34?
                Da się na czymś zaoszczędzić w ASO?
                Miał ktoś doświadczenie w tym temacie?

Comment

• Witam. Jak sprawdzić serwis wymiany oleju? Właśnie jestem po wymianie wszystkiego ale wchodząc w komputer pokładowy jest brak funkcji serwisu, jest tylko informacja o tylnych pasach bezpieczeństwa. Proszę o pomoc.

Wątek odnośnie czynności serwisowych istnieje/ przeniosłem /proszę na przyszłość używać wyszukiwarki. Proszę również zapoznać się z Regulaminem, w tej chwili jest niespełniony pkt. 2
                  Last edited by Grzechu; 27-07-2020, 14:54. Powód: dubel

Comment

• Ogólnie z komputera nie sprawdzisz kiedy jest następna wymiana oleju. Komputer sam powie na podstawie jakiegoś algorytmu :P
                    Choć jeśli robiłeś przegląd w ASO to powinien pokazać się kiedy następny przegląd B (dni lub kilometry)

Comment

• Czy w IX przed liftem jest "pomiar" jakości oleju? Ostatnią inspekcję olejową przez przypadek skasowałem, a mam wrażenie, że dotyczyła tylko po prostu czasookresu i przejechanych kilometrów.

Comment

• Zamieszczone przez hondamanone Zobacz posta
                        Czy w IX przed liftem jest "pomiar" jakości oleju? Ostatnią inspekcję olejową przez przypadek skasowałem, a mam wrażenie, że dotyczyła tylko po prostu czasookresu i przejechanych kilometrów.
                        wskazywane dane są dość umowne. Sam doświadczyłem, zarówno w IX jak i w X gen sytuacji, że inspekcja olejowa się zawieszała.
                        Jak jeżdżę mało to ilość dni do serwisu (np. 110 dni) potrafiło wyświetlać się przez kilka tygodni, po czym jak zacząłem znowu dużo jeździć to wskazanie nagle spadało do 60 dni.
                        Czasami komputer wylicza mi wymianę równo po 10 tys km, a zdarzyło się raz że licznik dni do przeglądu wskazywał jeszcze kilkanaście dni do wymiany mimo że osiągnąłem już 10k km zalecane dla diesla.
                        Trzeba się kierować zdrowym rozsądkiem, a nie jakimiś wskazaniami, których kryteria pomiaru nie są jasno opisane.
                        sigpic
                        FK2 http://www.civicforum.pl/showthread....FK2-by-maniaco
                        FK3 http://www.civicforum.pl/showthread....al-Black-Pearl
                        FK9 http://www.civicforum.pl/showthread....ec-AT-Prestige

Comment

• Witam szanowne grono,
                          ktoś się orientuje czego tyczy piktogram nr 4 w systemie przypominania o przeglądzie ?
                          Załączone pliki
                          Last edited by Grzechu; 07-03-2021, 19:11. Powód: dubel/ proszę używać opcji szukaj zanim założy się nowy wątek

Comment

• Wymiana filtra paliwa, wystarczy trochę poszukać, poniżej masz wszystkie informacje:

https://www.civicforum.pl/showthread...li%C5%82/page3
                            Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

• dzięki za info,
                              ten filtr jest w zbiorniku paliwa? jak tak to czy dużo jest roboty żeby go wymienić ?

Comment

• Filtrem paliwa to raczej gdzie go dostać tsniej poza ASO

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
                                MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

Working...
                                X