Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Raport kosztów przeglądów IX

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Raport kosztów przeglądów IX

W ramach uporządkowanej kontynuacji posta: https://www.civicforum.pl/showthread...930#post253930, poniżej tabelaryczne zestawienie. Dopisujemy się tak jak poprzednio uwzględniając uwagi z ostatniego posta w/w wątku. Będę to sukcesywnie aktualizował jeżeli będzie zainteresowanie.

Czynności na przeglądach

Przegląd A - wymiana oleju
    Typ przeglądu Cena Miejsce Zakres prac, uwagi User Przebieg
    A 603zł Sopot - Faworit Czyszczenie układu hamulcowego, wymiana płynów, oleju wildhedgehog89
    A 316zł Warszawa - Autowest Tommaszzo
    A 340zł Łódź - Honda Park wydruk testów remar
    A 360zł Rzeszów Celu
    A 720zł Sopot - Faworit wymiana oleju, filtr oleju, dodatkowo wymiana klocków przód wildhedgehog89
    A 212zł własny olej Wojtek58
    A 328zł Łódź - Honda Park wymiana oleju, filtr oleju truel69
    A 430zł Poznań - Karlik wymiana oleju, filtr oleju smok
    A 160zł Katowice - AutoKopex wymiana oleju, filtr oleju, dolewka chłodniczego, własny olej MILANO RED
    A 328zł Katowice - AutoKopex wymiana oleju, filtr oleju, dolewka płynu chłodniczego 1_MATRIX_1
    A 355zł Warszawa - Autowest cocolinko
    A 448zł Warszawa - Autowest wymiana oleju, filtr oleju, filtr powietrza poziomek
    A 326zł Kraków - CarPartner wymiana oleju, filtr oleju adaam62
    A 450zł adam12
    A 403 Katowice - AutoKopex nero12
    A 407 Bydgoszcz Olej - Shell Helix 5W30 markow71 15000
    A 396 Rzeszów-Sigma Car Olej - Shell Helix 5W30, do tego dolewka płynu chłodniczego. dampel 14000
    A 144,36 Aries Motor Honda Warszawa Własny Olej PJW
    A 411,01 Krężel&Krężel Kraków robocizna: 56,72
    olej 0w20: 288,40
    filtr oleju: 56,99
    pozostałe: 8,90
    ZbyszekS 10400
    A 535,54 Bydgoszcz Usługa wymiany 64,8
    Usługa dezynfekcji klimatyzacji 100
    Olej 5W30 Shell Helix prof 314,28
    Filtr oleju 52,03
    Podkładka korka 4,43
    markow71 31000
    Przegląd A+B
    A,B 1000zł wymiana filtrów oleju, przeciwpyłkowego, olej Joe
    A,B 730zł maciekrrrr
    A,B 380zł Lublin - CRH własny olej endrus
    A,B 772zł krzil
    A,B 727zł Warszawa - Autowest wymiana oleju, filtr oleju, filtr pyłkowy, dolewka chłodniczego Daro31
    A,B 641zł Honda Plaza własny olej, wymiana filtra pyłkowego, dolewka chłodniczego civicrob
    A,B 749zł Długołęka - Biela wymiana oleju slk84
    A,B 755zł Białystok wymiana oleju, filtr przeciwpyłkowy dudek_t
    A,B 499zł Nowy Sącz wymiana oleju, filtr oleju, filtr pyłkowy, własny olej carlos1922
    A,B 895zł Rybnik - Kucza wymiana oleju, filtr oleju, filtr pyłkowy, filtr powietrza, płyn chłodniczy mizer78
    A,B 700zł Lublin - CRH prezent adoszt
    A,B 728zł Kielce - Honda Cichoński Yary
    A,B 400zł Warszawa - Aries Motor własny olej najra
    A,B 657zł Rzeszów - Sigma-Car wymiana filtra przeciwpyłkowego, dezynfekcja klimatyzacji hondtom9
    A,B 770zł Lublin wymiana oleju, filtr oleju, filtr pyłkowy, filtr klimatyzacji, dolewka płynu chłodniczego, czyszczenie hamulców konradesz
    A,B 738zł Rybnik - Kucza wymiana oleju, filtr oleju, filtr pyłkowy, filtr powietrza, dolewka płynu chłodniczego wlagrzes2
    A,B 831zł Poznań - Karlik wymiana oleju, filtr oleju, dolewka płynu chłodniczego, wyważenie kół Swoje2
    A,B,B2,B8 510 Własny olej carlos1922 22000
    A,B,B2,B8 537 Honda Gdańsk Własny olej Motul 0W30 zebro 18500
    A,B,B2 480 ASO - Gdynia Własny olej kotli
    A,B2,B7 1400zł Wymiana klocków z przodu dudek_t
    A,B 726zł Rzeszów Sigma Car Olej 5W30, dezynfekcja klimy, dolewka płynu andrzejxxx
    A,B 927zł Honda Plaza Warszawa Olej 5W30 rafalk 14000
    A,B,B2 825,22zł Rzeszów Sigma Car - przegląd - 260,62 zł.
    - olej SHELL HELIX ULTRA AM-L 5W30 - 4.3l - 279,5 zł.
    - płyn do dezynfekcji klimy - 15 zł.
    - filtr oleju - 57 zł.
    - podkładka korka spustowego - 4,9 zł.
    - filtr przeciwpyłkowy - 92 zł.
    - filtr powietrza - 108,2 zł.
    - płyn chłodniczy - 8 zł.
    hondtom9 32000
    A,B,B7 1077zł Honda Plaza Warszawa daro31 3 lata
    A,B 920zł Honda Plaza Warszawa knorbek 9990
    A,B7 880zł JKK Katowice Własny Olej 0W30 Motul Gucio33
    A,B 475zł Aries Motor Ozonowanie Seb
    A,B2 960zł Kucza Rybnik + odkażanie klimy i gumki wycieaczek wlagrzes2 31539
    A, B7 284 Honda Auto Gdańsk Materiały własne (olej Motul, filrty Mann, płyn hamulcowy ATE SL6). zebro
    A, B 628,93 Bydgoszcz Własny olej (122zł - Castrol Edge 5W30) solarlodge 14000
    A,B,B2 528,41 SIGMA CAR Rzeszów - przegląd okresowy - 234,56 zł.
    - olej (własny) SHELL HELIX ULTRA AM-L 5W30 (4 litry) - 120 zł.
    - filtr oleju - 55,1 zł.
    - filtr przeciwpyłkowy - 90,25 zł.
    - podkładka korka spustowego - 4,75 zł.
    - płyn chłodniczy - 9,5 zł.
    - środek do dezynfekcji A/C - 14,25 zł.
    hondtom9 50000
    A,B 692,19zł Honda Aries Motor - 99,9 zł filtr powietrza
    - 42,3 zł x 2 gumki wycieraczek
    - własny olej
    PJW 19292
    Przegląd B
    B 485zł Łódź filtry powietrza, pyłkowy, dolewka płynu hamulcowego remar
    B 197zł Kraków - CarPartner adaam62
    B 150zł Opole - Locust Service truel69
    B 495zł Katowice - AutoKopex filtr przeciwpyłkowy nero12
    B, B2, B8 696zł Bydgoszcz dodatkowo dezynfekcja klimy, dolewka płynu chłodniczego markow71
    B, B2 580zł Katowice - AutoKopex filtr powietrza, filtr pyłkowy Joe
    B2 200zł Rzeszów - Sigma-Car dolewka oleju, dezynfekcja klimy, dolewka płynu chłodniczego Celu
    B2 265zł Bytom - Honda Domunicki własny filtr kabinowy myram
    B 458zł Honda Dumnicki Bytom wymiana filtra przeciwpyłkowego + czyszczenie i odgrzybianie układu klimatyzacji civicmaffija 8140
    B,B7 410zł Honda Dumnicki Bytom 1_MATRIX_1 21000
    B2 300zł SigmaCar Rzeszówk dampel 16000
    B,B2 620zł Bydgoszcz dodatkowo wymiana gumek piór wycieraczek markow71 28000
    Last edited by markow71; 19-09-2017, 20:10.

Przegląd A, przebieg 15000, Olej ASO Shell Helix 5W30, 407PLN

Comment

Przegląd B, przebieg 8140 km, wymiana filtra przeciwpyłkowego + czyszczenie i odgrzybianie układu klimatyzacji. Honda Dumnicki Bytom - 458 zł

Comment

Przegląd A+B2 własny olej, wymiana filtr przeciwpyłkowy cena 480 - ASO Gdynia

Comment

Ostatnio miałem przyjemność wysłać naszą Hanie do spa Dumnicki Bytom. Inspekcja B 7 po przebiegu 21000 (czyli B w standardzie+wymiana płynu hamulcowego) kosztowała mnie 410 PLN. Czy to nie powód do radości?

Comment

Płyn hamulcowy - czyli minęły 3 lata?
            Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
            Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

Ja miałem niedawno AB27 + klocki przednie. 1.4k zł czyli całkiem przyzwoicie.

Comment

Witam, właśnie się zbieram na drugi przegląd po dwóch latach eksploatacji i zerknąłem na fv z zeszłego roku, żeby wiedzieć jakich mniej więcej kosztów mogę się spodziewać i zwróciłem uwagę (szkoda, że nie rok temu) na pozycję nr 1: "Czyszczenie przednich i tylnych hamulców", które z całej tej zabawy kosztowało mnie najwięcej, bo aż 144 zł. Czy ktoś może mi potwierdzić, że to faktycznie miało tak wyglądać, czy poprostu dałem się naciągnąć?
                Załączone pliki

Comment

Zamieszczone przez maca001 Zobacz posta
                  Witam, właśnie się zbieram na drugi przegląd po dwóch latach eksploatacji i zerknąłem na fv z zeszłego roku, żeby wiedzieć jakich mniej więcej kosztów mogę się spodziewać i zwróciłem uwagę (szkoda, że nie rok temu) na pozycję nr 1: "Czyszczenie przednich i tylnych hamulców", które z całej tej zabawy kosztowało mnie najwięcej, bo aż 144 zł. Czy ktoś może mi potwierdzić, że to faktycznie miało tak wyglądać, czy poprostu dałem się naciągnąć?
                  Przy cenie 240 zł za roboczogodzinę (!!!) trudno żeby było inaczej.

U mnie jeszcze przy Accordzie za samo czyszczenie płaciłem coś ok. 50 zł (ostatnio roboczogodzina z rabatem 120 zł), ale... płyn do czyszczenia hamulców rozliczany w materiałach drożał w szalonym tempie - od 16 zł/litr w 2005 do 183 zł za litr w 2014! Na szczęście zużywali go tylko ok. 0,3 litra.
                  był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                  jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                  sigpic
                  http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Przegląd A, przebieg około 14kkm, wymiana oleju (ASO Shell Helix 5W30) z filtrem, do tego dolewka płynu chłodniczego. Cena 396zł brutto. Lokalizacja Rzeszów Sigma Car.

Comment

Jestem świeżo po przeglądzie A,B w salonie Sigma Car Rzeszów. Cały przegląd zgodnie z książką: olej shell 5w30, filtr oleju, dezynfekcja klimy, filtr kabinowe, dolewka płynu chłodniczego, sprawdzenie klocków i tarcz i tak dalej koszt łączny 726 zł.

Comment

Mam takie pytanie - jestem świeżym posiadaczem Hondy i pierwsza wizyta na przeglądzie wypada mi w grudniu. Moje pytanie brzmi: Skąd mam wiedzieć jaki przegląd mnie czeka i jak mam oszacować koszty?
                        Mam co najmniej dwa salony w pobliżu i wiem, że ceny mogą być w dwóch przypadkach rozbieżne.

Comment

Komputer pokładowy poda ci informacje z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem lub z limitem kilometrów jaki pozostaje ci do przeglądu - w moim przypadku było to ok 900 km, oraz z podaniem symbolu jaki to przegląd. Wtedy dzwonisz do salonu i pytasz ile kosztuje przegląd i juz wiesz. Przegląd A to tylko wymiana oleju. Przegląd B to pozostałe czynności serwisowe - filtr kabinowe, klima, sprawdzenie klocków itd.

Comment

Możesz odczytać to korzystając z Informacji o Pojeździe w opcjach komputera. Co kryje się pod danym kodem - to z kolei masz opisane w książce serwisowej. Czy będzie to przegląd B, czy przegląd z olejem, czy sam olej - to zależy od czasu jaki minął od sprzedaży i/lub przejechanych km. A koszty masz w tabeli pierwszego posta w tym wątku.

Comment

Odebrałem dziś Hanie z Honda Plaza Wawa po A+B przy 14 tyś km +zmiana kapci na zimę. Total to 1001, 20zł brutto. To już po rabacie 10% i kuponie 50 zł wklejonym do książeczki przy zakupie fury.
                              Za A na fv jest 106 zł i za B 340 zł.
                              Koszt roboczogodziny to 235 zł.
                              Wymiana filtra pylkowego to 43 zł hi no cóż. Wyważenie i wymiana kół 74 zł.
                              Olej shell 5W30 za 3,9l aż 293 zł eh.
                              Mila obsługa p. Karoliny i umyta i odkurzone Hania na święta.

Wysłane z mojego ASUS_T00G przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                              X