Zauważyłem dzisiaj że nie mam korka do zbiornika z płynem do spryskiwaczy. Prawdopodobnie przy ostatnim dolewaniu płynu zapomniałem założyć lub źle założyłem i zgubiłem. Da się to gdzieś dokupić ewentualnie ma ktoś może patent czym prostym i łatwo dostępnym mógłbym ją zastąpić?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Korek zbiorniczka do spryskiwaczy
Collapse
X
-
W ASO można zamówić zatyczkę za około 30zł. Na allegro nie ma ale pewnie jak się coś pojawi to i tak z wysyłką wyjdzie podobna cena. Gdyby jeszcze ten korek miał wskaźnik poziomu to bym dokupił oryginalny ale to była zwykła zatyczka więc pewnie sam poszukam 'zamiennika' z jakiejś plastikowej butelki.
Comment
-
Zamieszczone przez darq79 Zobacz posta(...)pewnie sam poszukam 'zamiennika' z jakiejś plastikowej butelki.
Comment
-
w ASO sprzedają komplet - korek chyba od civic VIII plus plastykowa rurka... Rurka ma jedno zadanie - utrzymać korek po otwarciu. Zestawy w ASO mają na bieząco. Jak ja straciłem swój korek - zadzwoniłem - usłyszałem lekki śmiech... "...dopiero 11 a już trzeci klient po korek" Nie wiem, czy to śmieszne, czy raczej smutne. Kwestia oceny problemu należy chyba do koncernu Hondy.
Comment
-
Zanim zdecydowałem się na zakup civica przejrzałem civicforum dość dokładnie, ten wątek również odwiedziłem. Zapamiętałem sobie, że z korkiem płynu do spryskiwaczy jest coś na rzeczy, więc oczywiście pilnowałem go jak oka w głowie. Jak narazie dopiero 2 razy napełniałem zbiornik do pełna i za każdym razem sprawdzałem czy aby na pewno jest dobrze zamocowany
Dzisiaj przed wyjazdem podnoszę maskę a tam ... zgadliście, korek zniknął
Comment
-
Ja straciłem korek przy pierwszej próbie otwarcia zbiorniczkaNiestety nie zauważyłem, że nie ma obejmy trzymającej korek, tak jak miałem w poprzednich samochodach i sobie spadł na dół. Może przy pierwszej wymianie oleju uda się go odzyskać, jak będą ściągać osłonę pod silnikiem.
Comment
-
Ponieważ jestem tu nowy i jeszcze nie obeznany opiszę mój patent na ten problem , zastosowałem zwykła opaskę plastikową zaciskowa,którą złapałem korek (zrobiłem na boku otwór)i złapałem przewód obok zbiornika ,przy otwarciu zbiornika korek sobie grzecznie zwisa na opasce Chciałem zamieścić zdjęcie lecz nie udało mi się to (brak uprawnień ,przeczytalem)
Comment
Comment