Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BRA Osłona maski przed odpryskami

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• BRA Osłona maski przed odpryskami

Staram się trzymać z dala od TIR'ów ale i to nie uchroniło maski przed odpryskami spowodowanymi małymi kamyczkami.
    Co sądzicie o osłonie na maskę "BRA" - niestety nie znalazłem innych zdjęć niż na aukcji ebay także zdjęcia zapożyczone z aukcji

civic ab 12 ram2.jpg
    civic ab 12 ram.jpg
    civic ab 12 niz.jpg

Wyglada marnie ale swoja funkcje pewnie spełnia...
    Z powodów wizualnych dla mnie nie do zaakceptowania.
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Żeby to jeszcze jakoś wyglądało to musiał byś pójść nieco w wizualny tuning bo na seryjnym aucie to wygląda kiepsko IMO.

Comment

Na pewno spełni swoją rolę odnośnie ochrony maski przed kamyczkami, ale trzeba uważać jak ją używać. Chciałem u siebie takie coś zakładać bo niekaleko mam żwirownie, ale jak pytałem użytkowników BRA to nie zachęciło mnie do kupna.
        Trzeba ją zdejmować po każdym deszczu i wysuszyć, bo w lecie może się lakier odparzyć. Trzeba utrzymać maskę w czystości jak zakładasz, bo tak to gwarantowane ryski na masce podczas zakładania i eksploatacji . Podczas dużych mrozów nie można jej zakładać, bo może ci przymarznąć do maski.

Dalej szukam jak ochronić swoją maskę przed przed drobnymi kamyczkami, póki co natknąłem się na takie coś https://www.ebay.com/bhp/civic-bug-deflector i folie ochronne. Kilka takich osłon na forum widziałem, trzeba by wypytać użytkowników czy to zdaje egzamin i wygląda lepiej niż bra, bynajmniej dla mnie

Comment

Dla mnie też lepiej wygląda a na aucie Crisa miałem okazje zobaczyć na żywo.

Comment

To juz bym wolał folią maske cała zrobic. Choc ten bug deflektor i tak wyglasa lepiej od BRA.
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Mi się akurat podoba, a do tego pełni funkcję ochronną. Chętnie też na zimę bym założył, bo co 3 dni jak nie umyję auta to białe "zęby" mam na masce (sól).

Wie ktoś gdzie można taki bajer w Polsce kupić?
              C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Dość długo na rynku z owiewkami jest firma Heko tu namiary https://www.heko.com.pl/index.php?opt=oferta&idgrupy=5 mają pokaźną ofertę ale oprócz Civica .Jedynie zapodać temat telefonicznie albo na @ i ciekawe co odpowiedzą.

Comment

Dla mnie paskudne to wizualnie jak i przemawia do mnie co napisał Pain w kwestii "praktyczności" takiego wynalazku. Bo wszystko co się dostanie między bra a maskę musi szorować po lakierze, nie ma bata. Popatrzmy na to z racjonalnego punktu widzenia... jeżeliby był to dobry albo dobrze wyglądający pomysł, czemu tak prostej rzeczy nie robi żaden producent aut nawet jako części akcesoryjnej, a np. listwy boczne drzwi są oferowane? Odpowiedź IMO nasuwa się sama...
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Dokładnie, w moim poprzednim aucie, były takie plastikowe sierpy na nadkolach, po paru ładnych latach jak je zdjąłem w celu wymiany, to co zobaczyłem to mnie przeraziło - rdza ! Wszystkie jakiekolwiek nakładki na lakier powodują, że dostaje tam się wszystko po czym jeździmy, sól, kurz, woda itp.. dostać się dostanie, ale już nie wyjdzie.. i potem jest taki tego finał.. dlatego trochę martwią mnie też te plastikowe sierpy na nadkolach w naszych civic-ach.. jak ktoś chce w jakiś tam sposób zabezpieczyć lakier, to może lepiej nakleić taką bezbarwną folię, taką jaką czasem widać fabrycznie naklejoną w okolicach błotników, w niektórych markach, jak np. toyota.
                    Last edited by Grzechu; 08-01-2015, 10:44.
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

Witam ,ja w mojej czerwonej mam na kawałku przednim folie przeźroczystą już 3 sezon i jestem bardzo zadowolony ,widać przy bliższym podejściu lecz absolutnie nie przeszkadza , dół zderzaka był potraktowany lakierem DIP -po 2 latach bez przeszkód ściągnąłem
                      zmywaczem . Polecam folie..ale nie na całą maskę -ciężko założyć i drogo

Comment

Working...
                      X