Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie gaśnica?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gdzie gaśnica?

Witam, proszę o Waszą podpowiedz gdzie umieściliście gaśnicę w Waszych haniach. Od dwóch tygodni kiedy zamieniłem sedana VIII gen na UFO IX lifestyle'a gaśnica lata w bagażniku jak przysłowiowe pszczoły luzem. W poprzednim aucie mieściła się w zapasowym kole, tu zestaw naprawczy - w wolnej lewej wnęce po podnośniku , kluczu do kół niestety się nie mieści , w prawej wnęce głośnik.

Witam ,ja kupiłem pasek taki na rzepy i owinąłem gaśnicę razem z trójkątem /ten pasek jest dwustronny z rzepami/ i zaczepiłem w pojemniku na koło zapasowe, którego nie ma

Comment

W wersji Sport nie ma głośnika więc po prawej mam zestaw naprawczy a po lewej gaśnica. Chciałem kupić Lifestyle ale już się sprzedały stojące wcześniej u dilera - pocieszyłeś mnie tym, że mam choć jeden i pewnie jedyny powód do cieszenia się z wersji Sport a nie Lifestyle

Comment

Zamieszczone przez automatic Zobacz posta
        W wersji Sport nie ma głośnika więc po prawej mam zestaw naprawczy a po lewej gaśnica. Chciałem kupić Lifestyle ale już się sprzedały stojące wcześniej u dilera - pocieszyłeś mnie tym, że mam choć jeden i pewnie jedyny powód do cieszenia się z wersji Sport a nie Lifestyle
        Ja też mam wersję Sport z 2012 r. i u mnie gaśnica (ABC z manometrem) jest mocowana oryginalnym paskiem we wnęce po lewej stronie, a w schowku po lewej są klucze, natomiast w schowku po prawej jest zestaw naprawczy i kompresor.
        Mam też dojazdówkę pod podłogą

Comment

Witam, dzięki kosmos5 podane przez ciebie rozwiązanie "problemu" chyba jest optymalne i jedyne możliwe do szybkiej realizacji. Dzięki , pozdrawiam.

Comment

Zamieszczone przez kosmos5 Zobacz posta
            Witam ,ja kupiłem pasek taki na rzepy i owinąłem gaśnicę razem z trójkątem /ten pasek jest dwustronny z rzepami/ i zaczepiłem w pojemniku na koło zapasowe, którego nie ma
            Nie wiem jak wygląda w IX genie pojemnik na koło zapasowe, ale czy da się ją wyjąć przy załadowanym bagażniku zanim z samochodu pozostanie pogorzelisko?

Comment

Słuszna uwaga. Ja w 4D mam koszyk i tam ją trzymam razem z innymi pomocnymi gratami.

Comment

Macie jakiś przykład koszyka czy torby dobrej a najlepiej jeszcze mocowanej do uchwytów w bagażniku? Graty powrzucałem do dolnego bagażnika i trochę mi się tam obijają jak testuję wyższe obroty . Jestem zachwycony tym bagażnikiem ponieważ wszystko mieści mi się na dole tak więc główny bagażnik mam pusty .

Edit: Kupiłem w Obi jakąś torbę samochodową niby na rzep i powinna się trzymać bagażnika tym rzepem, ale jak to w praktyce wychodzi, oczywiście lata po całej przestrzeni.

Comment

trójkąt, gaśnicę i kilka drobiazgów trzymam w torbie mocowanej na rzepy (rozmiar torby to 48x14x15cm torba na spodzie ma przyszyte dwa paski rzep o długości ~48cm)
                  WP_20140313_14_03_39_Pro.jpg

Comment

Też niezły patent. Chyba jeden z lepszych.

Comment

Ja mam taką torbę jak Alwin tyle, że w pionie. Znaczy model pionowy - wchodzi idealnie nawet płyn do spryskiwacza.
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Gdzie można je kupić?

Comment

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
                          trójkąt, gaśnicę i kilka drobiazgów trzymam w torbie mocowanej na rzepy (rozmiar torby to 48x14x15cm torba na spodzie ma przyszyte dwa paski rzep o długości ~48cm)
                          [ATTACH=CONFIG]15114[/ATTACH]
                          W tym miejscu? A jak gasisz palący się samochód przy załadowanym bagażniku?

Comment

Zamieszczone przez wirtold Zobacz posta
                            W tym miejscu? A jak gasisz palący się samochód przy załadowanym bagażniku?
                            Rozumiem, że ty podróżujesz z gaśnicą zamontowaną pod fotelem kierowcy ? a tak poza złośliwościami, to tak jak napisałem torba mocowana jest na rzepy i przy planowaniu podróży, zapewne będzie w innym miejscu.
                            Poza tym, po 20latach poruszania się samochodem nigdy nie musiałem łapać za gaśnicę, no ale przezornym warto być i m.in. dlatego trafiła właśnie w to miejsce.

Torbę kupowałem na allegro, https://allegro.pl/torba-samochodowa...983779636.html
                            Last edited by Alwin; 14-03-2014, 10:48.

Comment

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
                              Rozumiem, że ty podróżujesz z gaśnicą zamontowaną pod fotelem kierowcy ?
                              Nie nerwowo Ja podróżuję z gaśnicą zamocowaną z prawej strony bagażnika, zaraz za klapą, w tej takiej wnęce gdzie jest ściągana klapka schowka na pierdolety. Jest przypięta tak jak na twoim zdjęciu to coś po lewej stronie, nie wiem co to. W każdym razie jest zawsze dostępna. No i mówię o VIII gen, nie wiem co tam jest w IX gen, ale ze zdjęcia widać, że wnęka też jest.

Comment

Working...
                              X