Witam, proszę o Waszą podpowiedz gdzie umieściliście gaśnicę w Waszych haniach. Od dwóch tygodni kiedy zamieniłem sedana VIII gen na UFO IX lifestyle'a gaśnica lata w bagażniku jak przysłowiowe pszczoły luzem. W poprzednim aucie mieściła się w zapasowym kole, tu zestaw naprawczy - w wolnej lewej wnęce po podnośniku , kluczu do kół niestety się nie mieści , w prawej wnęce głośnik.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gdzie gaśnica?
Collapse
X
-
W wersji Sport nie ma głośnika więc po prawej mam zestaw naprawczy a po lewej gaśnica. Chciałem kupić Lifestyle ale już się sprzedały stojące wcześniej u dilera - pocieszyłeś mnie tym, że mam choć jeden i pewnie jedyny powód do cieszenia się z wersji Sport a nie Lifestyle
Comment
-
Zamieszczone przez automatic Zobacz postaW wersji Sport nie ma głośnika więc po prawej mam zestaw naprawczy a po lewej gaśnica. Chciałem kupić Lifestyle ale już się sprzedały stojące wcześniej u dilera - pocieszyłeś mnie tym, że mam choć jeden i pewnie jedyny powód do cieszenia się z wersji Sport a nie Lifestyle
Mam też dojazdówkę pod podłogą
Comment
-
Zamieszczone przez kosmos5 Zobacz postaWitam ,ja kupiłem pasek taki na rzepy i owinąłem gaśnicę razem z trójkątem /ten pasek jest dwustronny z rzepami/ i zaczepiłem w pojemniku na koło zapasowe, którego nie ma
Comment
-
Macie jakiś przykład koszyka czy torby dobrej a najlepiej jeszcze mocowanej do uchwytów w bagażniku? Graty powrzucałem do dolnego bagażnika i trochę mi się tam obijają jak testuję wyższe obroty. Jestem zachwycony tym bagażnikiem ponieważ wszystko mieści mi się na dole tak więc główny bagażnik mam pusty
.
Edit: Kupiłem w Obi jakąś torbę samochodową niby na rzep i powinna się trzymać bagażnika tym rzepem, ale jak to w praktyce wychodzi, oczywiście lata po całej przestrzeni.
Comment
-
trójkąt, gaśnicę i kilka drobiazgów trzymam w torbie mocowanej na rzepy (rozmiar torby to 48x14x15cm torba na spodzie ma przyszyte dwa paski rzep o długości ~48cm)
WP_20140313_14_03_39_Pro.jpg
Comment
-
Zamieszczone przez Alwin Zobacz postatrójkąt, gaśnicę i kilka drobiazgów trzymam w torbie mocowanej na rzepy (rozmiar torby to 48x14x15cm torba na spodzie ma przyszyte dwa paski rzep o długości ~48cm)
[ATTACH=CONFIG]15114[/ATTACH]
Comment
-
Zamieszczone przez wirtold Zobacz postaW tym miejscu? A jak gasisz palący się samochód przy załadowanym bagażniku?
Poza tym, po 20latach poruszania się samochodem nigdy nie musiałem łapać za gaśnicę, no ale przezornym warto być i m.in. dlatego trafiła właśnie w to miejsce.
Torbę kupowałem na allegro, https://allegro.pl/torba-samochodowa...983779636.htmlLast edited by Alwin; 14-03-2014, 10:48.
Comment
-
Zamieszczone przez Alwin Zobacz postaRozumiem, że ty podróżujesz z gaśnicą zamontowaną pod fotelem kierowcy ?Ja podróżuję z gaśnicą zamocowaną z prawej strony bagażnika, zaraz za klapą, w tej takiej wnęce gdzie jest ściągana klapka schowka na pierdolety. Jest przypięta tak jak na twoim zdjęciu to coś po lewej stronie, nie wiem co to. W każdym razie jest zawsze dostępna. No i mówię o VIII gen, nie wiem co tam jest w IX gen, ale ze zdjęcia widać, że wnęka też jest.
Comment
Comment