Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podstawka pod nogę w wersji Sport

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podstawka pod nogę w wersji Sport

Cześć wszystkim

Jak wiadomo w IX, w wersji Sport monotowane są fabrycznie stalowe nakładki na pedały, ale na "stopce" (tam gdzie odstawiamy nogę, gdyb odpoczywa między akcją na trasie )nie ma takiej nakładki.
    Zastanawiam się czy można gdzieś znaleźć podobną nakładkę, aby komponowała się z pozostałymi? Może ktoś coś takiego montował?
    C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Nie widzę potrzeby. Tam nawet nie ma jak zamontować metalowej podstopnicy bo cała okolica jest "miękka". Tak jak jest jest ok.

Comment

Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
      (...)Tak jak jest jest ok.
      A według mnie ładniej byłoby tak jak jest w VIII: oryginalny-kompakt-honda-civic-18-gt-special-edition_1572,18355.jpg

Dlatego pytam

Comment

jak podacie wymiary swojej miękkiej podkładki z IX, mogę Wam zmierzyć tą z ufo - może można ją zaadoptować
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
          jak podacie wymiary swojej miękkiej podkładki z IX, mogę Wam zmierzyć tą z ufo - może można ją zaadoptować
          Ciekawy pomysł, podoba mi się
          Pytanie czy gdzieś da się kupić samą na "stopę".

Wymiary podam koło środy, chyba, że ktoś wcześniej zapoda.

Comment

Witam ciepło.ja zaraz po zakupie hani 9,kupiłem na allegro podstopnik z przesyłką dałem 98 zł. Pasuje idealnie, ma pod spodem paski z przylepem i 4 szt. wkrętaków w komplecie.nawet pasuje do tych nakładek które są orginalne. Pozdrawiam

Comment

kosmos5 to jak możesz, podaj jeszcze jakiś link / foto jaka to konkretnie podkładka, żeby kolegom było łatwiej się zorientować co i gdzie
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Witam ciepło.zdjecie zrobione telefonem/jakosc jak widac/ jesli chodzi o linka to poszukam na allegro.Zdjęcie0075.jpgZdjęcie0076.jpg na zywo lepiej to wygląda Pozdrawiam.
                Last edited by kosmos5; 14-08-2013, 14:12.

Comment

kosmos5 to jak możesz, podaj jeszcze jakiś link / foto jaka to konkretnie podkładka, żeby kolegom było łatwiej się zorientować co i gdzie
                  Właśnie chciałem o to poprosić

Zamieszczone przez kosmos5 Zobacz posta
                  Witam ciepło.zdjecie zrobione telefonem/jakosc jak widac/ jesli chodzi o linka to poszukam na allegro.[ATTACH=CONFIG]12973[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]12974[/ATTACH] na zywo lepiej to wygląda Pozdrawiam.
                  Wygląda dobrze, ale te od VIII bardziej mi się podobają, postaram się dziś pomierzyć i napiszę jakie są wymiary.

Comment

No właśnie, bo w sumie pozostałe pedały mają chyba nawet te same nakładki co w 8gen, także jak będzie pasować wymiarowo to chyba OEMowa jednak lepsza wizualnie bo identyczny wzór w grochy z gumy
                    . .

Comment

Pomierzone! Wyszło mi, że podstawka w całości ma wymiary 24cm x 12cm.

Comment

No właśnie, bo w sumie pozostałe pedały mają chyba nawet te same nakładki co w 8gen, także jak będzie pasować wymiarowo to chyba OEMowa jednak lepsza wizualnie bo identyczny wzór w grochy z gumy
                        Identyczne co w 8gen to chyba tylko pedał sprzęgła i hamulca, podstopnik i pedał gazu niestety wygląda całkiem inaczej i żaden przeszczep nie wchodzi w rachubę, ewentualnie zostają wynalazki z Allegro https://allegro.pl/listing/listing.p...stopnica+civic (które kompletnie nie pasują do obecnych) lub jakieś zamienniki a'la type R od chińczyków np. https://www.ebay.com/itm/Type-R-Alum...-/281129630225

Comment

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
                          Identyczne co w 8gen to chyba tylko pedał sprzęgła i hamulca, podstopnik i pedał gazu niestety wygląda całkiem inaczej i żaden przeszczep nie wchodzi w rachubę, ewentualnie zostają wynalazki z Allegro https://allegro.pl/listing/listing.p...stopnica+civic (które kompletnie nie pasują do obecnych) lub jakieś zamienniki a'la type R od chińczyków np. https://www.ebay.com/itm/Type-R-Alum...-/281129630225
                          Gaz jest inny bo w 8gen jest "leżący", ale nakładka na pedał gazu w 9gen jest więc tego akurat nie potrzeba. Podstopnica w ufo ma 24x9cm i jest mocowana na 4 nity, nie widzę powodu, żeby w ich miejsce nie zastosować 4 wkrętów / śrub z półokrągłymi łbami i powinno wpasować się elegancko w miejsce tego plastiku co tam jest seryjnie, nawet jak jest trochę węższe - w ufo jest po prostu kawałek płaskiej przestrzeni w obie strony, gdzie w 9gen pewnie jest ta szersza podkładka, ale dzięki temu pewnie podstopnica smuklej wygląda. W linku, który podałeś, jest nawet oryginał z 8gen za 40 zeta: https://allegro.pl/podstopnica-honda...409068862.html
                          Ja bym się nie bawił w chińskie ebayowe nakładki które wyglądem a i pewnie jakością nie zachwycają, jak za 40 pln jest szansa dopasować elegancki i pasujący do reszty OEM. Nie rozumiem, dlaczego taki przeszczep ma nie wchodzić w rachubę, przecież te aftermarketowe nie są ani w wymiarach seryjnej podkładki 9gen (22 x 8 cm a nie 24 x 12 cm) ani też inaczej mocowane. Kolejna sprawa, nie wiem czy zauważyłeś, ale zestaw który sam podałeś dla 9gen https://www.ebay.com/itm/Type-R-Alum...-/281129630225 różni się od zestawu dla 8gen https://www.ebay.com/itm/TYPE-R-Alum...81111179358%26 tylko rzeczonym pedałem gazu - podstopnice są takie same - co chyba mówi samo za siebie?
                          Last edited by Alix; 15-08-2013, 19:54.
                          . .

Comment

Kurczę, prawdę mówiąc to nie wiem jak to by wyglądało, bo w IX jest taki miękki plastik pod nogą nałożony na materiał, a jeśli z UFO jest węższa to mamy 3 rodzaje materiału obok siebie... sam nie wiem.
                            Jest za 40zł, ale wysyłka tylko kurierem za 20zł co daje 60zł za przedmiot, który nie wiadomo czy spełni oczekiwania. Muszę przemyśleć sprawę...

Comment

Alix podstopnica z 8th ma całkiem inny kształt, moim zdaniem będzie to kiepsko wyglądało po założeniu w 9th.

Edit: Ta oryginalna z 8th ma mocowanie na 5 śrub (na 99% będzie o ten ścięty kawałek dłuższa), marketowe tego kawałka nie mają prawdopodobnie z czystej ekonomii tak aby pasowały do 8th i 9th.

Edit 2: W rzeczywistości oryginalna podstopnica w 8th jest montowana na 2 spinki co dokładnie widać na tym zdjęciu DSC04940.JPG nity łączą gumę z aluminium.

Źródło https://archiwumallegro.pl/pedal_ped...661579190.html
                              Last edited by Alwin; 15-08-2013, 21:21.

Comment

Working...
                              X