właśnie złodziej przeczytał ten post............................
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak zabezpieczyć auto przed kradzieżą?!
Collapse
X
-
Zamieszczone przez tomq Zobacz postaCała ta elektronika związana z namierzaniem GPS, GSM to tylko złudne poczucie bezpieczeństwa. Wysokiej klasy jammery są dostępne na rynku w wydaniu przenośnym i myślę że takie urządzenia są na wyposażeniu większości amatorów cudzej własności. Bez sensu płacić za takie rozwiązania. Spokojny sen zapewnia jak zauważył Burton jedynie dobre ubezpieczenie.Takze patrzac na cene abonamentu tych rozwiazan to maja one coraz mniejszy sens przy obecnych jammerach
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
A kolega dwa tygodnie temu odzyskał w ten sposób auto.
Rano zauważył, że nie ma pod domem. Apka na telefon odpalona i nic.
Nagle, po kilku godzinach oczekiwania, na minutę może, pi, pi, pi i dokładna lokalizacja 150km od miejsca kradzieży.
Info na policję i znaleźli auto stojące na ulicy.
Czasem się udaje.
Comment
-
Wszystko zależy jak się takie urządzenie zamontuje. Najczęściej instalatorzy idą na łatwiznę, pakują wszystko w środku auta. Zdarza się, że wrzucają najprostszą wersję w postaci pudełka ze zintegrowanymi antenkami do schowka i tylko zasilanie podpinają. Tak zamontowane urządzenia faktycznie łatwo zakłócić. Sprzęt nie jest wcale drogi i nie potrzeba na to żadnego abonamentu. Co najwyżej jakiś najtańszy pakiet GSM. Koszt całości poniżej trzech stówek i parę złotych miesięcznie za pakiet. Myślę, że warto. Dodatkowo jakiś ukryty wyłącznik. Ubezpieczenie oczywiście też jak najbardziej wskazane.
Comment
-
Tez znam takich co odzyskali w ten sposob auta ale teraz proporcja tych co odzyskali do tych co nic to nie dalo niestety sie odwraca. Mimo placenia za topowe wielosystemowe zabezpieczenia z abonamentem rzedu ponad dwie stowki miesiecznie. Przy cenie utrzymania Ferrarki czy Astona to juz nieduzo w koncu. Ale moze supercary kradna lepiej zaopatrzeni zlodzieje.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Koledzy z forum Mazdy6 mają podobne zmartwienie, to obecnie najczęściej kradzione auto w Warszawie.
Po przeanalizowaniu dużej ilości wpisów polecają Immobilizer montowany w niezależnym warsztacie, ponieważ ASO przeważnie montuje w tym samym miejscu co ułatwia kradzież.
Dosyć ciekawym rozwiązaniem jest AMPIRE WFS300 ( obecnie IGLA 200 CAN). w wersji 231 i pro z dodatkowymi kartami bezprzewodowymi.
Koszt z montażem to odpowiednio 1500,1750 i 2200.
Kolejnym ciekawym rozwiązaniem jest OMEGA IMMO firmy EXPERO i tańsze TYTAN DS050 i Proxima ZeroGHz.
EXPERO OMEGA SAT i TYTAN DS512 to systemy alarmowe z powiadomieniem SMS i lokalizacją GPS które można dołożyć do Immobilizera.
Sam osobiście zastanawiałem się nad blokadą skrzyni biegów, widziałem te wszystkie próby rozwiercania i przecięcia szlifierką
Jednak w dobie turbo dekoderów do zamków, nie wiem czy zabezpieczenie gdzie jest klucz jest w stanie zatrzymać specjalistę, forum mazdy potwierdza kradzieże aut wyposażonych w blokady skrzyń biegów.
Last edited by tabazagt; 22-12-2019, 21:10.
Comment
Comment