Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany - lepsze osiągi, optyka, etc.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zmiany - lepsze osiągi, optyka, etc.

Witam, czy przeprowadzaliście jakieś zmiany w swoich 9-kach?

Jeśli chodzi o optykę to dokupiłem listwy (niestety standardowe, bez podświetlenia - fundusze :P), zastanawiam się nad oświetleniem wnętrza (oryginalne od Hondy). Czy ktoś z Was takowe posiada? Parę słów?

Co do osiągów - wie ktoś może czy były już przeprowadzane już jakieś mody na tym modelu (1.8l)? Zastanawiałem się na filtrem stożkowym, dolotem, wydechem... Co myślicie?

A może to czysta głupota w takim aucie?
    C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Witaj. Na temat poprawy osiągów IX gena jest osobny cały wątek https://www.civicforum.pl/showthread...5gi-w-IX-genie Co do optyki też trochę znajdziesz na tym forum, o oświetleniu wnętrza też jest.
    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
      Witaj. Na temat poprawy osiągów IX gena jest osobny cały wątek https://www.civicforum.pl/showthread...5gi-w-IX-genie Co do optyki też trochę znajdziesz na tym forum, o oświetleniu wnętrza też jest.
      Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli chodzi o oświetlenie to jest raczej zdjęcie i opinia o tym jak to było w 8. Co do poprawy osiągów - dzięki za info.

Comment

Hej,

Miałem w VIII g takie podświetlenie, byłem bardzoo zadowolony. Sam się teraz nad nim zastanawiam. Oceniam na duży plus

Comment

Zamieszczone przez Tommaszzo Zobacz posta
          Hej,

Miałem w VIII g takie podświetlenie, byłem bardzoo zadowolony. Sam się teraz nad nim zastanawiam. Oceniam na duży plus
          A to, które miałeś było od Hondy czy sam robiłeś?

Comment

A jak to działało - przy otwieraniu drzwi oraz po włączeniu świateł czy cały czas? A może ktoś wie czy oświetlenie wnętrza od VIII generacji pasuje do IX generacji? Mogę kupić tanio to od UFO o symbolu 08E10-SMG-600. W serwisie Hondy nie wiedzą czy pasuje bo jeszcze nie montowali do IX gena.
            Last edited by remar; 05-03-2013, 13:06.
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
              A jak to działało - przy otwieraniu drzwi oraz po włączeniu świateł czy cały czas?
              Z tego co czytałem na poprzednim wątku to pali się cały czas słabo (przy włączonych światłach), a podczas otwierania drzwi mocniej.
              Może ktoś potwierdzić?

I jeszcze takie pytanko - montaż można wykonać samemu (jak listwy progowe)? Czy jest to wyższa szkoła?

Comment

Wiecie co, koło przycisku do VSA, zamontowany jest przełącznik, którym sterujemy czy podświetenie ma być uruchomione czy nie. Oczywiście jak je uruchomimy, to przy wyłączonych światłach się nie świeci.

Było montowane w ASO.

Ciekaw jestem czy pasuje, chętnie bym sobie za jakiś czas założył

Comment

Wiecie co, koło przycisku do VSA, zamontowany jest przełącznik, którym sterujemy czy podświetenie ma być uruchomione czy nie. Oczywiście jak je uruchomimy, to przy wyłączonych światłach się nie świeci.

Było montowane w ASO.

Ciekaw jestem czy pasuje, chętnie bym sobie za jakiś czas założył
                  Twoje ostatnie zdanie jest (według mnie trochę sprzeczne do poprzedniej części wypowiedzi, bo piszesz, że montowane w ASO i że da się regulować, a niżej, iż chciałbyś założyć.
                  Więc takie mam pytanie - posiadasz zamontowane podświetlenie wnętrza czy pytałeś w ASO z tym przełącznikiem?

Comment

image.jpgNie jest sprzeczne
                    Pare postów wcześniej napisałem ze miałem założone w VIII genie a chciałbym założyć sobie w IX

Jedyna możliwość regulacji (w VIII genie sedan) to on / off takim guzikiem.

Tak to wyglada w VIII G.

image.jpg

Comment

[ATTACH=CONFIG]11814[/ATTACH]Nie jest sprzeczne
                      Pare postów wcześniej napisałem ze miałem założone w VIII genie a chciałbym założyć sobie w IX

Jedyna możliwość regulacji (w VIII genie sedan) to on / off takim guzikiem.

Tak to wyglada w VIII G.

[ATTACH=CONFIG]11814[/ATTACH]
                      Aaaaa.... teraz wszystko jasne.
                      Szczerze mówiąc to dobrze to wygląda. Cieszy mnie fakt, że nie jest to samo podświetlenie, a elegancko wkomponowane razem z 'regulacją'. Mam nadzieję, że w IX wygląda to podobnie.

Comment

Ja u siebie w HB exe nie widziałem takiego guziczka wyłączającego podświetlenie.
                        Pozdrawiam
                        Meehoo

Moja Hania
                        :-)

Comment

W tym samochodzie nie mamy takiego tradycyjnego podświetlenia - to są takie niebieskie LED

Comment

Dzwoniłem do Honda Poland zapytać o podświetlenie. Pani trochę się motała w wypowiedziach, ale udało mi się ustalić kilka faktów:
                            - nie ma wyłącznika
                            - oświetlenie jest BARDZO słabe (wg. Pani)
                            - rozjaśnia się, kiedy otwieramy drzwi

I tyle, chyba najlepiej iść do ASO i zobaczyć to podświetlenie

Comment

Szkoda że oryginalne tyle kosztuje, gdyby nie cena już miałbym zamontowane. Do VIII gena wyprzedają za 40% ceny ale nie pasuje do IX.
                              CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Working...
                              X