Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowa specyfikacja na 2013 r na Civic'a 5D

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nowa specyfikacja na 2013 r na Civic'a 5D

Witam. Wczoraj przeczytałem nową specyfikację dla wersji Civic 5D 1,4 Sport i dorwała mnie lekka załamka. Od tego roku w tej wersji jest dwustrefowa klima oraz Bluetooth - bezprzewodowy system do obsługi telefonu. Szkoda, że tak późno to wprowadzili. Poczułem się troszkę...
    Humor jedynie poprawiło mi to, że nie dołożyli jeszcze przednich foteli podgrzewanych, które nawiasem mówiąc były w ósemce w wersji SPORT.
    Poza tym zastanawiam się co oznacza w specyfikacji, w zakładce "Zabezpieczenia" - "Możliwość dostosowania trybu otwierania drzwi"???
    Pozdrawiam wszystkich!

Popatrz na to inaczej. Twoja specyfikacja jest i tak bardzo bogata w stosunku do np. V czy VI gen. Za kilka lat specyfikacja Civica 5D z 2013 roku będzie anachroniczna. Więc nie ma co czuć się,,,
    Pzdr.

Comment

Zamieszczone przez myram Zobacz posta
      Poza tym zastanawiam się co oznacza w specyfikacji, w zakładce "Zabezpieczenia" - "Możliwość dostosowania trybu otwierania drzwi"???
      Pozdrawiam wszystkich!
      Może to, co obecnie jest w 1.8 Sport, czyli możliwość otwierania tylko drzwi kierowcy lub wszystkich drzwi...

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
        czyli możliwość otwierania tylko drzwi kierowcy lub wszystkich drzwi...
        Taką możliwość mam obecnie, myślałem, że na kompie można dostosować tryb otwierania w taki sposób, że za jednym przyciśnięciem pilota otwierają się wszystkie drzwi.

Comment

Ważne jest też to co nam jest tak naprawdę potrzebne. Moje poprzednie auto było w najbogatszej wersji plus opcje typu otwierany dach panorama itp. I tak naprawdę jak już miałem to wszystko w aucie to wiem że nie wszystko ma sens. Taki czujnik deszczu i tak wymaga ręcznej interwencji bo nie w każdych warunkach działa jak należy, z dwustrefowej klimy chyba nigdy nie korzystałem bo nie ma takiej potrzeby by na dwóch m2 dzielić temperaturę, otwieranie i domykanie szyb z pilota wykorzystałem może 2 razy, tempomat używałem bo był i szkoda nie korzystać z tego za co zapłaciłem ale nie było to niezbędne, felgi 17' przez trzy i pół roku połamałem dwie na polskich dziurach mimo że na zimę i tak miałem 16' i tak można by dalej. Do tego każdy taki dodatek to kolejna elektronika więc i potencjalne problemy. Teraz świadomie nabyłem wersję Comfort i tak naprawdę oprócz ksenonów nic więcej bym nie chciał. No może bluetooth jeszcze by się przydał. Nie żałujcie więc tych wszystkich bajerów bo tego z każdym rokiem będzie więcej ale tylko po to by zamącić nam w głowach przy zakupie. A podgrzewane fotele - no cóż, zbyt cenię swoją męskość by wystawiać ją na elektryczną grzałę...
          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
            Nie żałujcie więc tych wszystkich bajerów bo tego z każdym rokiem będzie więcej ale tylko po to by zamącić nam w głowach przy zakupie. A podgrzewane fotele - no cóż, zbyt cenię swoją męskość by wystawiać ją na elektryczną grzałę...
            Podpisuję się pod tym obiema rękoma ! Zwłaszcza jeśli chodzi o męskość !

Comment

Oj tam oj tam... Grzeje fajnie a na męskość nie narzekam Głównym problemem IMO są te ksenony w Hondzie. Jak ktoś często wraca nocą z trasy jak ja, to jest podstawowe wyposażenie z zakresu bezpieczeństwa i komfortu jazdy a nie żaden gadżet i cały czas wnerwia mnie, że nie można tego dokupić w takim Comforcie. Mnie zmusiło do zakupu 8gen w Executive bo to była jedyna opcja. Reszta to rzeczywiście bajery. Panoramiczny dach to zbędne kilogramy i brak miejsca nad głową, tempomat używam sporadycznie w Polsce, szczególnie z burakami w TIRach wymijających się (bo wyprzedzaniem nie da się tego nazwać) co kawałek, co upośledza jakąkolwiek płynność ruchu, dwustrefowa klima i czujnik deszczu jak wyżej napisane. Firmowe audio nawet niby rozbudowane i tak zawsze dla mnie nie gra i idzie do wymiany na dzień dobry... A co do felg to się akurat nie zgodzę, bo na 17'' Civic znacznie lepiej lepi się zakrętów, jeżdżę na nich od 4 lat bezproblemowo. Druga sprawa, że seryjne "powszednie" 17'' i tak poszły sobie na Allegro a kupiłem takie jakie mi pasowały, więc wydatek w salonie był niepotrzebny... Dla mnie dzisiaj gdyby Comfort miał ksenony, byłoby to wystarczające - zrobić audio, kupić fajne fele 17'' i jeździć. Żeby jeszcze dał się kupić w mocnej turbobenzynie to już w ogóle dla mnie ideał
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Wiecie, dla mnie pocieszeniem będzie jedynie to, jeśli cena będzie wyższa, niż tak za która my kupowaliśmy nasze Hondy
                MAM NADZIEJE :]

Tez widziałem ze comfort ma teraz np tempomat.. Więc i mi jest smutno

Pytanie odnośnie tej regulacji otwierania drzwi - Myram - jak to się zmienia? Mnie to podwójne kliknięcie irytuje :/

Comment

Trafiona uwaga z tą ceną. Ja kupiłem 3,5 roku temu 1.8 Executive za 72900... a dzisiaj? Aktualny rocznik 90900 po rabacie. I skąd ta różnica???
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zobaczymy, trzeba się przejść za jakiś czas do salonu i podpytać ile teraz zapłacilibyśmy za nasze Hondy, wtedy ocenimy czy płakać, czy się cieszyć Czas pokaże

Comment

Zamieszczone przez Tommaszzo Zobacz posta
                      Pytanie odnośnie tej regulacji otwierania drzwi - Myram - jak to się zmienia? Mnie to podwójne kliknięcie irytuje :/

Właśnie sam tego nie wiem, miałem zajrzeć do instrukcji może coś tam pisze, niestety nie miałem czasu do tej pory, a jak miałem to zapomniałem...dzisiaj muszę to badnąć.
                      Jedno co pamiętam, to jak odbierałem samochód to sprzedawca podczas przekazania bardzo chwalił ten "bajer" w postaci możliwości "dwustopniowego" otwierania drzwi, a gdy zapytałem, czy to nie będzie irytujące to odpowiedział, że na pewno w większości przypadków jeżdżę sam, przyznałem rację. Poza tym chwalił się, że inżynierowie Hondy doszli do tego wniosku, a oprócz tego kierowali się bezpieczeństwem (kradzieże, itp).
                      Może mieli rację, ale możliwość decydowania o tym przez właściciela byłoby lepszym rozwiązaniem.

Comment

To by było lepsze rozwiązanie na bank.

Ja zawsze jak podchodzę do samochodu to chowam jeszcze teczkę do tyłu.. albo zaglądam do bagera.. I to podwójne klikanie mnie w dużej części przypadków irytuje. Wiem że w części samochodów da się to zmienić, w części nie.

Zajrzę do manuala jak nie zapomnę, może coś znajdziemy

Comment

Może japońce tak mają. Żona ma Suzuki SX4 i i zamek działa tak samo - nie ma możliwości zmiany otwarcia wszystkiego jednym klikiem.
                          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

U mnie w 4D jeden klick z pilota otwiera wszystkie drzwi.

Comment

Zamieszczone przez myram Zobacz posta
                              Właśnie sam tego nie wiem, miałem zajrzeć do instrukcji może coś tam pisze, niestety nie miałem czasu do tej pory, a jak miałem to zapomniałem...dzisiaj muszę to badnąć.
                              Sprawdziłem to i niestety nic nie ma w książce na temat zmiany ustawień otwierania drzwi. Na stronie 128 zaczyna się temat ....ale nic..., pozostaje tylko podwójne klikanie

Comment

Working...
                              X