Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Listwy progowe honda civic ix 5d 2012-

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kiszonn Zobacz posta
    Tez myslalem nad zmotowanie takich nieoryginalnych progów ale kolega skutecznie mnie póki co powstrzymał pytaniem.
    "A nie boisz sie utraty gwarancji ?".Tak sobie mysle ze gdyby akurat pod takim nieoryginalnym (plastikowym foliowym gumowym) progiem zaczeło się dziać z lakierem to ASO może mieć wymówke do udzielania gwarancji.
    Co sądzicie ?
    Zapewne masz rację, ale z drugiej strony w ASO również montują (jak to pracownik ASO określił) "oryginalne zamienniki".
    Jeśli chodzi o mój przypadek to planuję okleić delikatną folią progi, ale nie całe, bo mam listwy od Hondy, tylko miejsca, gdzie się rysują.

A co do przypadków z lakierem to wątpię, ale zawsze można folię odkleić
    C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

No tak folie można odkleić jak by się coś działo. Gorzej jak przy pierwszej wizycie w ASO np. przy okazji przeglądu odnotują że masz takiego progi i potem już odklejanie nie pomoże.
      Wiem że może dramatyzuje ale posiadanie gwaracji pomimo oczywistych zalet ma też pare wad Generalnie mam klka pomysłów na modyfikacje ale przed prawie każdą powstrzymuje mnie obawa o utrate gwarancji.

Comment

Zamieszczone przez kiszonn Zobacz posta
        No tak folie można odkleić jak by się coś działo. Gorzej jak przy pierwszej wizycie w ASO np. przy okazji przeglądu odnotują że masz takiego progi i potem już odklejanie nie pomoże.
        Wiem że może dramatyzuje ale posiadanie gwaracji pomimo oczywistych zalet ma też pare wad Generalnie mam klka pomysłów na modyfikacje ale przed prawie każdą powstrzymuje mnie obawa o utrate gwarancji.
        Tak więc jesteś w tej samej sytuacji co ja. Również mam parę pomysłów, ale powstrzymuje mnie gwarancja.
        C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Kupiłem na allegro za ok. 50 zł folie firmy 3M (imitacja carbonu). Wystarczyło na oklejenie progów z przodu i z tyłu. Minęło pół roku - folia trzyma i wygląda jak nowa. Żeby ją odkleić wystarczy podgrzać suszarką. Dużo filmików jest na youtube (3M carbon).

Comment

Tutaj jest to bardzo dobrze pokazane jak to wygląda : https://www.youtube.com/watch?v=qvkyrPLfDQk
            Jak dla mnie świetna opcja.
            EX Civic FN1
            EX Civic ED7
            EX Civic EP2
            EX Civic FD7 FL
            EX Civic FN2
            EX Civic FG1
            EX Civic FD7
            EX Civic EM2
            EX Accord CL3
            EX Accord CG8
            EX Civic MB6
            EX Civic MB4
            EX Civic MB2

Comment

Ile kosztuje założenie podświetlonych progów w ASO? 800-1000?
              Last edited by solarlodge; 19-12-2015, 20:48.

Moja

Comment

cena akcesorium na stronie:

1483,11 pln
                Last edited by markow71; 19-12-2015, 23:16.

Comment

Ja w ASO zapłaciłem 1500 z montażem. Drogi gadżet, a po 4 mies używania listwy są już porysowane.

Comment

Powiem szczerze, że mam listwy od sierpnia i nie mam na nich ani jednej rysy. Co najwyżej widać na nich bardziej brud i kurz aniżeli na lakierze na progu.

Comment

Ja również mam listwy od sierpnia, ani się nie porysowały, ani też za bardzo się nie brudzą . W sumie dziwi mnie fakt, że Ci się kurzą... u mnie brud zatrzymuje się przed drugą uszczelką..

Comment

źle się wypowiedziałem z tym brudzeniem..... chodziło mi o to jak coś z buta czasem spadnie przy wsiadaniu, wiatr nawieje przy otwartych drzwiach, wsiada się do auta jak deszcz pada itp. itd // faktycznie większość o ile nie całość brudu zatrzymuje uszczelka, wodę również szczególnie przy myciu Karcherem ale przy sprzątaniu auta zawsze je przecieram ściereczką z mikrofibry

Comment

Może do was nie wsiadają kobiety w szpilkach?

Comment

Uszczelki działają tu bardzo fajnie . Najgorzej wyczyścić właśnie drobinki piasku jak wpadną w napis Civic... Mikrofibrą również czyszczę .

Do mnie wsiada moja i wie, że nie można nic porysować [emoji14]. Przeszkoliłem ją odpowiedno .

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

A czy ktoś może posiada lub widział tego typu listwy progowe?

Chodzi mi szczególnie o te do tyłu bo wygląda że zabezpieczają plastiki w progach, a nie same progi ... pomijam fakt, że na tych zdjęciach do końca nie jest wytłoczony napis i wyglądają na wątpliwą jakość, ale w akcesoriach hondy takiego czegoś nie znalazłem ...

Comment

Working...
                              X