Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Listwy progowe honda civic ix 5d 2012-

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Listwy progowe honda civic ix 5d 2012-

Mam pytanie j/w w temacie czy ktoś montował w własnym zakresie listwy jak wygląda spasowanie i wykonaniem nie licząc oryginalnych bo cena porażka .Szukając na alledrogo można już nabyć od 130- 210zeta +koszta przesyłki tak więc cena spoko.Z praktycznego widzenia dobra sprawa mając w innym autku oryginalnie zamontowane wersja plastikowa zdawały egzamin w 100% tu akurat do CIVIC IX 5D 2012 2906356172.jpg albo S5000146.JPG

Ja auto zamówiłem od razu z listwami i była możliwość wyboru oryginałów lub właśnie takich uniwersalnych jak na fotce. Sprzedawca w salonie pokazał mi obie wersje i różnica jest taka że oryginalne są osadzone w gumie i dość grube - dzięki temu można na nich stanąć nie powodując odkształcenia. Te uniwersalne są cienkie i dosyć miękkie. W salonie z montażem kosztowały koło 300 zeta i co ciekawe 2 lata gwarancji na montaż tak jak na oryginalne akcesoria.
    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Ja też wynegocjowałem oryginalne listwy, ale nie podświetlane

Comment

Te podświetlane nieźle wyglądają ale cena kosmos bo coś koło 1200 złotych. Fajną sprawą jest za to oświetlenie powitalne czyli niebieskie podświetlenie wnęk kierowcy i chyba pasażera również. Zapala się po otwarciu drzwi. Trochę żałuję że nie kupiłem od razu bo wydatek rozmyłby się w cenie auta a teraz to trochę żal mi kasy. Ale w zimie gdy dni są krótkie to takie dodatkowe podświetlenie wnętrza mogłoby się przydać.
        CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Podświetlane progi są ładne, ale średnio praktyczne bo szybko robią się brudne i porysowane - widziałem takie po paru latach. A podświetlenie na nogi to polecam -ja mam z przodu i z tyłu Sprawdza się znakomicie i super wygląda (poniżej przykładowa fotka z katalogu Honda Accessories dla 8gen):

Światło jest słabsze podczas jazdy przy zapalonych światłach zewnętrznych i mocniejsze po otwarciu drzwi. A zamiast seryjnego podświetlenia które było takie sobie mam na niebieskofioletowych LEDach dopasowanych kolorystycznie do wyświetlacza - znacznie lepiej niż było w serii. Ale to jest akurat nietrudna sprawa. Dobry elektryk, kilkaset złotych i zrobione. Można spróbować dogadać się nawet w ASO - u mnie to elektryk z ASO zrobił tył + przeróbka na diody

W nocy jak dziecku coś spadnie - niezastąpione!
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

A ile kosztował Cię przód jeśli to nie tajemnica.
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

a jakie jest zastosowanie takich nakładek ? (oczywiście poza walorami estetycznymi) bo do stawania na nich całym ciężarem ciała raczej ich nie zaprojektowano.
              IMG_0176.jpg

Comment

@remar generalnie w Civicu to nie kosztowało mnie nic bo w Executive przód był seryjnie, a tył + przeróbka na LEDy wytargowane w ramach zakupu auta
                Ale w drugim aucie dorabiałem, 200pln za przód... Jak nie ASO, robią takie rzeczy firmy car audio.

A co do progów to jak Alwin pisze...
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Dowiesz się jak Twoja połówka przejedzie obcasem jeszcze jak flek metalowy

Comment

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
                    a jakie jest zastosowanie takich nakładek ? (oczywiście poza walorami estetycznymi) bo do stawania na nich całym ciężarem ciała raczej ich nie zaprojektowano.
                    [ATTACH=CONFIG]11647[/ATTACH]
                    Macie dzieci? Ja mam trójkę więc wiem na czym w aucie można stanąć
                    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                      Macie dzieci? Ja mam trójkę więc wiem na czym w aucie można stanąć
                      Mam 4 letnią córkę i przy wsiadaniu ani razu nie stanęła na aluminiowej nakładce, jedynie zdarza się jej postawić stopę na plastiku, więc dla mnie do dalej tylko estetyka.

Comment

Odświeżę trochę temat z racji tego, iż listwy mam już około pół roku. Nie wiem jak u Was, ale u mnie widać na nich ewidentnie, że osoby wsiadające do auta (szczególnie przód) zahaczają nogami o progi.
                        Listwy niestety nie do końca chronią lakier na brzegach, ale na bank byłby nieźle porysowany gdyby ich nie było.
                        C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Jak ktoś ma zacięcie można wykonać sobie samemu zabezpieczenie progów folią lub oddać do warsztatu które się specjalizują w oklejaniu całych aut https://www.b-tuner.pl/ps.html a efekt jest taki 201010021718aa.jpg

Comment

Zamieszczone przez Gucio33 Zobacz posta
                            Jak ktoś ma zacięcie można wykonać sobie samemu zabezpieczenie progów folią lub oddać do warsztatu które się specjalizują w oklejaniu całych aut https://www.b-tuner.pl/ps.html a efekt jest taki [ATTACH=CONFIG]12148[/ATTACH]
                            Osobiście właśnie zastanawiam się nad kupnem folii (bezbarwnej) i przyklejeniem jej samemu. Nożyk, coś do odtłuszczania i tyle.
                            C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Tez myslalem nad zmotowanie takich nieoryginalnych progów ale kolega skutecznie mnie póki co powstrzymał pytaniem.
                              "A nie boisz sie utraty gwarancji ?".Tak sobie mysle ze gdyby akurat pod takim nieoryginalnym (plastikowym foliowym gumowym) progiem zaczeło się dziać z lakierem to ASO może mieć wymówke do udzielania gwarancji.
                              Co sądzicie ?

Comment

Working...
                              X