Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dodanie dodatkowych informacji do I-Mid

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• dodanie dodatkowych informacji do I-Mid

Cześć,
    Szukałem na forum tej tematyki, ale nie udało mi się niestety znaleźć

Czy ktoś z was wie lub próbował dodać dodatkowe opcje wyświetlane przez wyświetlacz I- Mid ? (bez Connect'a)
    Mam na myśli np wskazanie temperatury oleju lub innych informacji, które dostępne są po podpięciu np OBD ?

Ewentualnie, czy ktoś próbował na wyświetlacz ten zaimplementować mapy ? Albo udostępnianie map z telefonu, tak aby można było mieć na nim nawigację podczas jazdy ?

Jest taka opcja. Można duplikować ekran telefonu - czyli np nawigację. Potrzebujesz jedynie screencasta i włącznika, żeby oszukać system, że wrzuciłeś wsteczny.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Był może gdzieś już taki wątek ? Albo możesz podrzucić jakieś szczegóły jak to można zrobić ?

Comment

Nie jest pokazane jak to zrobili ale da się.

W teorii nie jest to skomplikowane.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Dzięki wielkie

Comment

Czy ktoś spróbował tego 'myku' ? Pod linkiem gościa który umieszczał filmiki na y.u. jest nieco więcej ale jak wynika z wypowiedzi brak jest konkretów . Szczególnie ze jest opcja kabelka bez opóźnień na wyświetlaczu. Gdyby się udało komuś ogarnąć temat i się podzielić wiedzą to paru moim znajomym opadła by kopara co moja skromna honda potrafi ...

Comment

Ten wyświetlacz ma za małą rozdzielczość, żeby to miało praktyczną wartość. Poszukaj tematów o dokładaniu kamery cofania. Cały myk polega na tym, że wpinasz się w przewody, którymi normalnie idzie obraz z kamery + sygnał z wstecznego na przełączenie widoku. Całe trzy kabelki. Potrzebny ci jakiś miracast czy inny bezprzewodowy odbiornik obrazu i konwerter HDMI>analog, bo IMID odbierze tylko sygnał analogowy. Do tego musisz dodać sygnał do budzenia ekranu i przycisk - żeby przełączać między widokami oryginalnego IMID i tego co wrzucisz bezprzewodowo.

Comment

Working...
              X