Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic IX 2012 - aktualizacja mapy & problem z USB

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic IX 2012 - aktualizacja mapy & problem z USB

Dzień dobry. Mam pytanie co do nawigacji. Posiadam Hondę z 2012r. Mapy są także z tego roku. Jak zaktualizować mapy, czy jest to płatne? Jak to zrobić? Instrukcja jest dla mnie niezrozumiała, gdzieś jest tam karta SD? Aktualizujemy jakieś pliki używając komputera? Nawet ciężko coś na internecie znaleźć bo pokazują się inne modele nawigacji gdy oglądam coś na YT itd.
    Druga sprawa to wejście USB nie czyta mi już dwóch pendrive’ów. Czytałem, że można wiele egzemplarzy próbować i któryś w końcu zadziała. Czytałem że SanDisk działa, myślę zamówić jakiś , ale nie będę kupował parunastu pendrive’ów bo nie będę miał co z nimi robić. Wejście na pewno ma prąd bo ładuje telefon na przykład. Czy da się coś z tym zrobić? Mój samochód to Honda Civic IX 2012 Comfort 1.4 silnik. Załączam zdjęcie z wersja nawigacji.
    https://tinypic.host/images/2025/02/06/IMG_0348.jpeg
    Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    Załączone pliki

Nie napisałeś jaki producent map. Generalnie w Honda Connect ustawiasz aktualizacja map , wkładasz pendrive nie za duży i za mały nadpisuje Ci kod urządzenia, wchodzisz na stronę producenta mapy rejestrujesz urządzenie "Pendrive" jako Honda Connect, ściągasz aktualizację, wkładasz Pendrive do auta i zczytujesz aktualizację. Piszę na podstawie Garmin.

Comment

Mam chyba Garmin z tego co pamiętam. Dobra, znalazłem poradnik jak instalować, trochę inaczej to u mnie wyglądało jak na filmie, ale chyba aktualizuje w ten sposób co napisałeś. Czyli najpierw muszę rozwiązać problem z pendrive bo dwóch które mam nie czyta. Dzisiaj idę kupić z sandiska jakiegoś. Nie wiem jaką pamięć maksymalną, żeby nie przesadzić. Jak nie zadziała to nie wiem.

Comment

Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
        Nie napisałeś jaki producent map. Generalnie w Honda Connect ustawiasz aktualizacja map , wkładasz pendrive nie za duży i za mały nadpisuje Ci kod urządzenia, wchodzisz na stronę producenta mapy rejestrujesz urządzenie "Pendrive" jako Honda Connect, ściągasz aktualizację, wkładasz Pendrive do auta i zczytujesz aktualizację. Piszę na podstawie Garmin.
        Co ty chłopu piszesz jakieś bajki, jak podkleił zdjęcie, że to nawet nie jest connect tylko akcesoryjne radio Hondy ze starym systemem.
        Wsparcie dla tej jednostki skończyło sie w 2017r.
        Pozostaje Ci zmienić radio na nowsze i zapomnieć o sprawie.

Comment

Dobrze. Jesli jednak zdecyduje sie na aktualizacje to bedzie ona chociaż na 2017 rok? Wiem, ze moze to głupie, ale zawsze coś. Dalej proszę o informację co do pendrive’ów. Gdzieś przeczytałem żeby zresetować ustawienia radia/nawigacji. Gdy chce to zrobić muszę wyłączyć zabezpieczenia antywłamaniowe. Gdy je chce wyłączyć potrzebuje kodu który składa się z 4 cyfr. Patrzyłem do schowka i nic nie ma. W etui na dokumenty znalazłem karteczkę z napisami w różnych językach. Jest tam nagłówek „ANTI theft code” blabla. Ucieszyłem się, że to to, ale na dole jest podany jakiś kod „CLAAGU”. Ja potrzebuje 4 cyfr. Możliwe że w ogóle to nie pomoże, więc proszę tylko podpowiedzieć co z tymi pendrive’ami bo to ma być moje źródło muzyki. Pozdrawiam. Miłego weekendu życzę.

Comment

Lucas napisałem jak się robi w Honda Connect , jeśli wiesz jakie ma radio to mu pomóż chłopie, będzie miał korzyść z pomocy.

Comment

Napisałem do salonu o ten kod 4 cyfrowy i opisałem sprawę, że 3 pendrive'y nie działają. Szkoda, że tutaj nikt nic nie doradzi.

Comment

Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
                Lucas napisałem jak się robi w Honda Connect , jeśli wiesz jakie ma radio to mu pomóż chłopie, będzie miał korzyść z pomocy.

To jest na takiej zasadzie ' nie wiem, nie znam sie, ale mam na dzieje że pomogłem' no come on stary

Zamieszczone przez Baggio Zobacz posta
                Napisałem do salonu o ten kod 4 cyfrowy i opisałem sprawę, że 3 pendrive'y nie działają. Szkoda, że tutaj nikt nic nie doradzi.
                Czy możesz wstawić tu zdjęcie tej kartki z ANTI THEFT CODE ?

Comment

IMG_0374.jpgIMG_0375.jpg
                  Na drzwiach też znalazłem nakleję z tym samym kodem, jeśli to można nazwać kod w ogóle. Napisałem do sprzedawcy o ten kod, czekam na razie. Mam blisko, więc mogę podjechać, ale w sobotę. Ciekawe czy w ogóle przywrócenie ustawień naprawi problem z USB. Nie wiem też czy oni ten kod mają.

Comment

No niestety to nie będzie to o co zawoła radio,
                    Zanim zrobisz reset napisz maila do Honda Motor Europe lecz musisz konkretnie ich naprowadzić,
                    Wysłać zdjęcie powyższej kartki,
                    Zdjęcie radia
                    Model auta z numerem VIN
                    No i mogą zapytać o serial code przypuszczam,że to jest właśnie CLAAGU ale jeszcze bym sprawdził w ustawieniach radia, albo spróbował wejść do ustawień fabrycznych
                    Zerknij na YT czy ktoś już próbował tam wchodzić kombinacją klawiszy,
                    Pamiętam jeszcze,że taki typ radia był czasem instalowany w CR-V IV gen. przed liftingiem

Comment

Working...
                    X