Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujnik uderzeniowy - odblokowanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czujnik uderzeniowy - odblokowanie

Szanowni
    Wiecie gdzie znajduje die czujnik uderzeniowy w hondzie civic ix i jak go odblokowac zeby silnik odpalil?

W IX genie nie ma czujnika uderzeniowego.
    Występował co ciekawe w VIII genie.
    Zwróć uwagę na czujnik przy pedale sprzęgła, bez wciśniętego sprzęgła rozrusznik nie zakręci, możliwe że po kolizji czujnik uległ uszkodzeniu.

Comment

Wystrzelily poduszki,moze one maja jakis czujnik uderzeniowy ktory odcina zaplon?

Comment

Sprawdzalem ale ten czujnik z cienkim bolcem od sprzegla wyglada ok,nie jest wcisniety.

Comment

Zamieszczone przez blady117 Zobacz posta
          Wystrzelily poduszki,moze one maja jakis czujnik uderzeniowy ktory odcina zaplon?
          Nie mają.

Widziałem już IX z wystrzelonymi poduszkami wszystkimi i wjeżdżał o własnych siłach na lawetę.

Hds by Ci pokazał po pełnej diagnostyce gdzie jest problem.

Comment

Mam obd.Zadnych bledow nie ma.Procz poduszek powietrznych.Silnik kreci ale nie odpala.

Comment

Hds podłączałeś?

Comment

Nie mam tego oprogramowania.

Comment

Witam
                  Czy poradziłeś sobie w jakiś sposób? Mam auto również z po uderzeniu i też nie pali..

Comment

od jakiegoś czasu padają pytania o czujnik zderzeniowy - ten który odcina zapłon na cewki zapłonowe. Stanęło na tym żę nikt nie potrafi go zlokalizować w IX gen.
                    Jeszcze tu jest temat:
                    po stłuczce nie mozna uruchomić silnika. Gdzie jest wyłącznik uderzeniowy?

Natomiast są oferty w których piszą sprzedający że jest on z IX gen. to co, pomylili się?
                    np.:

Last edited by rambo7; 19-06-2024, 07:43.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dziś regulowałem zawory w IX 2012 exe , przednie prawe koło do góry.
                      Opuściłem zbyt gwałtownie auto i potem nie mogłem odpalić, choinka na desce, keyles nie działa itd, pompa paliwa milczy.

Reasumując, otworzyłem schowek pasażera i znalazłem wyłącznik uderzeniowy... Wcisnąłem i auto odpaliło, błędy zniknęły. W tym samym miejscu znalazłam w trasie z 2014r czujnik

Reasumując : Civic IX 2012 i 2014 (mały lift) ma czujnik uderzeniowy w schowku pasażera na 100%

Comment

zrób foto, bo tego wyłączniki kiedyś szukano ze 2 lata w tym modeli i nada chyba nikt fotki nie zrobił
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Najlepiej się dostać od strony bezpieczników po prawej stronie przy słupku A.

Czujnik jest nad skrzynka bezpieczników.

Comment

Może się komuś przyda:
                            CIVIC UFO 2007 - po demontażu i ponownym założeniu plastików między innymi pod kierownicą (był montowany moduł Bluetooth w radiu) auto nie odpala - immobilizer działa prawidłowo, kluczyk jest rozpoznawany, żadnych dziwnych komunikatów i kotrolek. Zachowuje się jakby nie miał paliwa lub zapłonu.
                            Okazuje się, że przy składaniu i dobijaniu plastików zadziałał czujnik uderzeniowy (rodzaj bezpiecznika). Jego odblokowanie polega na zdjęciu lewego plastiku i wciśnięciu palcem przez otwór inspekcyjny górnej pokrywy czujnika.

CIVIC_UFO_2007_czujnik_uderz01.jpg
                            CIVIC_UFO_2007_czujnik_uderz02.jpg

Comment

to jest chyba informacja dziesięciolecia, nie przypominam sobie by ktoś to pokazał na forum dzięki !!!
                              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                              X