Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opis wyprowadzeń radia 2012

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Opis wyprowadzeń radia 2012

Witam nigdzie nie mogę znaleźć,opis wyprowadzeń złącz wtyczki na oryginalnym radiu z modelu 2013
    Z tego co się zorientowałem są dwa typy z 5 wtykami i takie właśnie posiadam ,jak i z 4
    Proszę o info która gniazdo co zasila
    Potrzebuję tej wiedzy, gdyż. Ie moge sobie poradzić z montażem radia android 2din chińczyka
    Problem polega na tym ,że nie ma sygnału na glosniki ,nie grają 1656376_radio-honda-civic-de-2012-a-2015-39100-ta9-g110-m1~2.jpeg
    Miejsce zaznaczone e ta wtyczka mi została, nie została wpięta, nie ma gdzie i od czego jest odpowiedzialna
    20231203_180823.jpg
    To radio z 4 wyjściami
    s-l1200 (1)~2.jpg
    Załączone pliki
    Last edited by Hondaniel; 03-12-2023, 18:16.

Szkoda, że nie wrzuciłeś zdjęcia radia z przodu. Albo chociaż modelu. Nie mam pewności, ale obstawiam, że ta dodatkowa wtyczka nie jest do glośników (skoro inne radia z 4 wtyczkami jakoś grają). Może to wyjście na subwoofer / mikrofon?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

To właśnie tylko domysły, potrzebuje konkretów, na pewno wyprowadzenia głośnikowe są na największej kostce
      Dlaczego po podpieciu nie dzila dźwięk, czy ktoś
      Ial podobny przypadek i go rozwiązał, ciężko coś konkretnego znaleźć
      Foto frontu DSC05750-Copy.jpg

Comment

Zobacz :

"Problem 2: brak dźwięku po włączeniu muzyki. Podłącz niebieski przewód amp-ctr do czerwonego drutu acc"

Link :

Last edited by slepak; 03-12-2023, 22:28.

Comment

Widziałem ten temat ,zadałem sobie trochę trudu w poszukiwaniu rozwiązania, zanim tu napisałemtak rozpracowałem niegasnący po stacyjce oryginalny wyświetlacz
          Teraz jeżeli możesz wskaż mi na wiązce z foto mojego chińczyka który to jet tam niebieski amp ctr?

Comment

No są kolejne dwa zdjęcia w linku który podałem, odnajdź je w swojej wiązce.

Comment

Widziałem te fotki ,i tego kabelka nie widzę we wtyczce ,jutro spróbuję przepiąć w wolny pin inny kabelek ,może ten patent zadziała 20231204_223245.jpg
              Jak tak zacząłem zgłębiać temat to odpowiednią wiązka kabli właściwa była taka, próbuje kontaktować się ze sprzedającym ale chińczyk ma w nosie wszystko Screenshot_20231204_210419_AliExpress.jpg
              Last edited by Hondaniel; 04-12-2023, 22:41.

Comment

Możliwe że faktycznie masz wiązkę od wersji np z Navi.
                Dziwię się że jest taki ciężki kontakt z Chińczykiem... Mam nadzieję że stanie człowiek na wysokości zadania i się odezwier, wyśle dobrą wiązkę.

Comment

He he ,masz jakieś pomysły na przekonanie Chińczyka do kontaktu ,tam wszystko odbywa się poprzez automat ,tak naprawdę nie wiesz z kim piszesz .Cała korespondencja przechodzi poprzez boty
                  Ja w matrixie
                  Coś z tą wiązka jest nie halo ,pewnie od innej wersji ,przecież do prawidłowej wiazki można by było także podlacYc fabryczna kamerkę cofania poprzez rca ,wydaje mi się, że także mikrofon, aux ,z usb to nie jestem pewny
                  Jednak po co te wszystkie niepotrzebne graty wciągać, ja się ma fabryczne wyposażenie, częstoepsze jak to z ali
                  D,isiaj spróbuję przerobić ta kostkę, dodając pin amp ,dam znać, jął zdziała to także spróbuję wpoac się w wiązkę kamery i zrobić wyprowadzenie na fabrykę Przecież to musi działać

Comment

A ty przypadkiem nie masz wersji swojego wozu lifestyle/executive z premium sound system fabrycznie ?

Comment

Nie wydaje mi się, że tu jest audio premium ,w każdym razie nie brzmi tak
                      Po za tym nie ma subwoofera ,ale może to jakaś uboższa wersja tak jak załączyłem fotki są 2 Rodzaje wejść na tylnej ściance ,ja właśnie posiadam z 5 wyjściami ,czy ono jest wyprowadzeniem usb aux Ciężko coś znal
                      źć
                      W każdym razie rozgryzłem sprawę braku dźwięku, Chińczyk wysyła różne wiazki w mojej brakowało właśnie niebieskiego kabelka amp ,więc dodałem go do kostki na 4 pinie ,i zmarłemu z czerwonym napięciowym po stacyjce acc
                      Tak samo przeciąłem żółty który ma stałe napięcie i po podpieciu wiązki nie gasł mały ekranik pod szybą, akumulator był by o ciąży cały czas
                      Tak teraz wszystko się ładnie gasi
                      Dodatkowo wpiąłem się w fabryczna kamerkę cofania ,co sprawiło ,że teraz o raz jest zdecydowanie bardziej czytelny i wszystko lepiej widać
                      Jeszcze tylko zostaję to złącze ,za co ono odpowiada
                      Może właśnie za usb i można by było się wpiąć w fabryczny kabel
                      Poszukajcie w sieci ,w większej ilości poszukujących siła

Comment

Working...
                      X