Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic IX Tourer 1.8 Immobilizer kluczyk rozkodowanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic IX Tourer 1.8 Immobilizer kluczyk rozkodowanie

Cześć,

mam problem z uruchomieniem silnika kluczykiem, problem z immobilizerem. Dojechałem na miejsce i nie mogłem wrócić. Otwieranie auta, zamykanie, przekręcanie kluczykiem stacyjki
    nic nie dało. Z pilota można otworzyć i zamknąć auto, wszystko ok.
    Na szczęście miałem transport powrotny i wróciliśmy po drugi kluczyk. Za pierwszym razem auto nie zaskoczyło, wydaje mi się, że zgasło wszystko.
    Po chwili przy drugiej próbie wszystko ładnie odpaliło i od wczoraj jeżdżę na drugim - zapasowym kluczyku.

Czy jakąś sekwencją ruchów da radę zaprogramować pierwszy kluczyk. Wymieniłem baterię cr2032, miała 3V, nowa 3,3V. Dziś rano auto nie uruchomiło się. Lampa Immobilizera mruga
    ciągle po włożeniu kluczyka do stacji....

Co robic :/ Proszę o jakieś wskazówki.
    Dziękuję

Czy ktoś ma jakieś wskazówki ?

Comment

Dla jasności, kluczyk drugi działa zawsze, a pierwszy raz tak, a raz nie?

Comment

tak dokładnie, pierwszy kluczyk padł, działa pilot, ale świeci się Immo przy włożeniu do stacyjki. Drugi kluczyk działa cały czas i oby tak dalej

Comment

Ja bym zaczął od zakodowania kluczyka na nowo, możliwe że sam kluczyk uległ uszkodzeniu, wtedy kupiłbym drugi używany klucz i zakodował.
          Kodowanie kluczyków zrobisz samemu nawet autelem ap200,ASO za taką usługę krzyczy między 900 a 1300 PLN

Comment

Ok, dzięki za info, szedłem w tym kierunku / kodowanie ponowne uszkodzonego klucza,
            o kupnie używanego nie myślałem. Pomyślę nad tym kierunkiem. Cena kodowania w Aso podobna jeśli nie niższa niż u lokalnych speców z tematu.
            Za nowy kluczyk firmy się tym zajmujące wołają tyle PLN co piszesz, Aso pewnie też.
            Innego sposobu nie ma ?

Comment

Tak jak slepak pisze, trzeba dodać (zaprogramować) nowy kluczyk do auta. HIM HDS powinno dać się to zrobić, poszukaj w okolicy jakiegoś szpeca od Hond.
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                Ja bym zaczął od zakodowania kluczyka na nowo, możliwe że sam kluczyk uległ uszkodzeniu, wtedy kupiłbym drugi używany klucz i zakodował.
                Kodowanie kluczyków zrobisz samemu nawet autelem ap200,ASO za taką usługę krzyczy między 900 a 1300 PLN
                O ile interfejs wpuści cię do immo a tego nie byłbym taki pewien.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Autel wpuści na pewno , sprawdzałem w IX , mało tego nawet acury robi

Do tego są opcje dla typowego nieuczciwego handlarza aut...

Comment

Zależne od auta. Ds808 wiele razy nie wpuścił. Do IX i do X.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

To fakt, co sterownik / lift to inne zabezpieczenia, numer sterownika itp rzeczy.
                      U mnie do IMO w IX wchodzę bez problemu, do powyższej acury także.

Do programowania nowego licznika/ przebiegu nawet wchodzić nie chciałem żeby zegarów nie uwalić.

Trzeba pamiętać że to chińskie zabawki i wszystko robimy na własną odpowiedzialność, jednym coś działa i zrobi, innym już nie... ,
                      W głowie mam ciągle sterownik elektrycznego hamulca który dosłownie się wykasował / spalił w scenicu przy klonie ds150 podczas kalibracji.

Comment

W Hondzie żeby dodać kluczyk to np. HIM HDS prosi o kod dostępu, który można wygenerować na podstawie kilku ostatnich cyfr nr VIN auta, to ciekawe czy inne interfejsy tak sobie łatwo z tym poradzą..
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                        Coś na temat olejów..

Comment

Tak to wygląda :

Comment

Pytanie, czy przy kodowaniu kluczyka AP200 także będzie wymagany kod dostępu (PIN). Ewentualnie jaka jest możliwość jego uzyskania ?!
                            Planuje zakupić albo sam transponder wkładke do kluczyka (wg kodu, allegro)... albo kluczyk kompletny z ALIexpress
                            Czy taki kluczyk z Ali zakodują mi w serwisie, czy będzie z tym kłopot ?

Zastanawiam się także nad zakupem AP200... powiedzmy przyszłościowo...

Czy polecacie jakieś oferty ? Oferty na kluczyk / interfejs ?

Czy ktos z WLKP mógłby wspomóc w temacie ?

Comment

który rok auta? podaj vin, wygeneruje pin

Comment

Working...
                              X