Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Informacja o pasażerach z tyłu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Informacja o pasażerach z tyłu

Cześć. Honda IX 2012r benzyna 141km.

Problem - Wyskaująca informacja o "tylnych pasażerach". Chodzi dokładnie o to, że odpalając samochód albo nawet jadąć w trasie, wyskakuje mi informacja o tylnych pasażerach. Pojawiają się te 3 ludziki i tyle. Podczas przejechania 10km taka informacja wyskakuje koło 10 razy i musze ją gasić przyciskiem "info". Honda nie ma czujników tylnich siedzeń, więc nie mam pojęcia o co może chodzić. Pozdro

Cześć.
    Niedawno miałem ten sam problem. Pod siedzeniami tylnymi są kabelki, zaizolowałem je na nowo i wiesz co... nic nie pomogło . Ale odłączyłem akumulator na kilka chwil i... pomogło.
    Pozdr.

Comment

Kable idą do zapięć od pasów( trzy sztuki) tam zobacz czy jest wszystko w porządku ( czy kable całe / nie połamane)

Fizycznie siedzisko nie ma żadnych czujników obecności tyłka

Edit :

Samo powiadomienie o pasach można wyłączyć poprzez i-mid
      Last edited by slepak; 17-10-2022, 14:27.

Comment

Kontrolkę nie zapiętych pasów tylnych siedzeń inicjuje otwarcie tylnych drzwi, a zapięcia pasów - poszczególne zapięcia.

Comment

Jak zapinam pasy, to wyskakują tak samo te 3 ludziki, ale już z założonym pasem. Mimo zapiętych pasów problem się nie rozwiązuje. Drzwi są domknięte, wszystko jest na swoim miejscu.
          Spróbuje sposobu, który opisał @adsno wyżej i odłącze i podłacze aku.

Comment

A styczniki drzwi L jak i P tył zapalają światło w kabinie?
            Może faktycznie samo odłączenie aku załatwi sprawę.

Comment

Odłączyłem i podłączyłem akumulator i problem nie zniknął. Dalej przy odpalaniu pojawiają się 3 ludziki na tylnych siedzeniach. Jakby ktoś znał rozwiązanie, to bardzo prosze o pomoc.

Comment

Przekopałam chyba wszystkie ustawienia i nigdzie nie znalazłem opcji wyłączenia powiadomienia pasów z tyłu.

Comment

Przy odpalaniu zawsze pojawia się informacja o pasażerach z tyłu. Można ją wyłączać poprzez i-mid co jeszcze sprawdzałem dwa dni temu (rok modelowy 2015 /Pl menu)

Dalej, te trzy ludki mogą mieć "pasy" lub nie. Żona siedzi z tyłu dzieckiem i jak zapnie pas mam informacje w postaci trzech ludków i jeden pierwszy z lewej ma pas, czyli tam gdzie siedzi żona. Jak odepnie pas analogiczna sytuacja, drzwi (ich otwarcie) nie ma nic do tego, czujniki są w zapięciach pasów i to wszystko.

Edit :

Oczywiście ta opcja dostępna jest na postoju i zaciągniętym recznym, wtedy są dodatkowe ustawienia jak właśnie pasy, czas palenia się reflektorów itp. Mam nadzieję że o tym wiesz :P
                  Last edited by slepak; 01-11-2022, 16:51.

Comment

Working...
                  X