Witam
Mimo użycia forumowej szukajki nie znalazłem (może też tak szukam - czyli kiepsko
) tematu gdzie miałbym konkretniejsze info co mogę zrobić z oryginalnym radiem. Posiadam radio z wyświetlaczem i jak pewnie wszyscy wiedzą siedzi w nim Android 4.0.4 czyli już prehistoria. Owszem udało mi się dzięki poradom z forum trochę w nim namieszać (jako tako Android Auto ruszył, ale tzw. salut na 3 palce mnie drażni), jednak to nie jest to i przymierzam się do pewnych zmian. Generalnie widziałem stacje multimedialne na Androidzie dedykowane 9gen. ale to raczej nic markowego i nie widzi mi się wydawać 1500-2500zł na coś co padnie zaraz po gwarancji. Skłaniam się bardziej ku modułom Android Auto, ale typowo dedykowanego do Civica nie znalazłem. Są oczywiście uniwersalne (np. CP3-11) tylko nie wiem czy to w Hondzie zda egzamin. Generalnie jakimś melomanem nie jestem i fabryczne radio pod tym kątem mi wystarcza, jedyne co chciałbym uzyskać to nawigacja na wyświetlaczu radia z aktualnym mapami (najlepiej oczywiście coś w stylu Google Maps czy Yanosik) i wybieraniem głosowym lokalizacji docelowej (czyli najlepiej soft z telefonu przez Android Auto). Fajnie jakby dało się to wszystko obsługiwać przez oryginalny ekran dotykowy, ale raczej liczę się z tym, iż to będzie niemożliwe, no chyba że ktoś coś takiego rozpracował. Oryginalne radio wolałbym pozostawić ze względu na jako taką prostotę i kompatybilność z komputerem samochodu (info ze spalania, trasy itp.). Mimo tego, że jak pisałem wyżej, skłaniam się ku Android Auto to chciałbym zasięgnąć Waszych opinii, co najlepiej w takim aucie by się spisało. Wiadomo że ostatecznie mogę dać uchwyt i jechać na telefonie ale tak trochę drażni mnie to, iż mam radio z wyświetlaczem a z niego nie korzystam (chodzi o nawigowanie).
Mimo użycia forumowej szukajki nie znalazłem (może też tak szukam - czyli kiepsko

Comment