Witam serdecznie, mam drobny problem ...nie gra lewy tweeter.podmienilem z prawa strona to gra czyli problem jest gdzieś z zasilaniem . Nasuwa mi się pytanie... Czy mogę podłączyć ten tweeter do kabelków od lewego glosnika ? Przerabiał ktoś ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nie gra lewy tweeter
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Konrad007-honda Zobacz postaCzy mogę podłączyć ten tweeter do kabelków od lewego glosnika ? Przerabiał ktoś ten temat?
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaTrochę nie bardzo, zmienisz wtedy rezystancję tweeterów, bo połączysz je równolegle, a wiec zmniejszy się opór, a tym samym zaburzy to prawidłową pracę zwrotnicy - przez nią - podłączony jest każdy tweeter. Jeżeli dół gra, a nie gra góra (tweeter) to szukaj przyczyny w zwrotnicy, trzeba też sprawdzić przewody.
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaPewnie przy samym tweeterze jest kondensatorek przypięty.
Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Kable do niego idą od dolnego głośnika w tych drzwiach to za dużo szukania nie masz usterki. Działasz w obrębie jednych drzwi. Jeśli nie chce ci się szukać przerwy to puść nowe 2 kabelki od woofera w tych drzwiach to tweetera. A kondensator utnie odpowiednio pasma.
Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
Comment
Comment