Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie kamery 70mai PRO PLUS+ A500S

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podłączenie kamery 70mai PRO PLUS+ A500S

Cześć

mam do Was pytanie o opinię / poradę odnośnie podłączenia kamery samochodowej.
    Zakupiłem kamerkę 70mai PRO PLUS+ A500S i jak najlepiej ją podłączyć, aby nie wisiał mi żaden kabel i nie zajmować gniazda zapalniczki tego pod ręcznym ?

Wydaje mi się, że mam trzy opcje:

1. Przykładowy Kit do podpięcia pod lampkę sufitową.
    Tylko nie podpinałbym na stałe tylko chciałbym dołączyć do „+” po stacyjce jeśli tam jest ? Wiecie może ? Łatwo się tam dostać ?

2. Podpiąć się pod gniazdo zapalniczki od dołu, żabkami, rozbierając tunel

3. Podpiąć się pod gniazdo zapalniczki w schowku jakoś od dołu w gniazdo, nie wiem czy coś wiercić czy nie aby przeszedł kabel

Co sądzicie ?

Pozdrawiam
    Jacek

Opcja pierwsza.

Pierwotnie miałem zamiar zainstalować w części centralnej szyby, tuż poniżej podstawy lusterka, czujników etc..., ale po pierwsze zabiorę sobie nieco widoczności, po drugie nie wiem czy uda mi się upchnąć kable do tej obudowy/podstawy. Stąd drugi pomysł, żeby przymocować kamerkę na prawo od obudowy - po stronie pasażera. Tutaj nie będzie problemów z upchaniem kabli w podsufitce. Jak macie ten temat rozwiązany u siebie?

Do tego wszystko zostało już omówione na forum na temat podłączenia kamery w IX.

Comment

Ja zrobiłem u siebie w ten sposób jak na filmie https://www.youtube.com/watch?v=TKhS3KLM9uk&t=7s
      Gniazdo kupiłem w Chinach (szło jakieś 4 tygodnie), resztę gratów na miejscu. Kabel schowany w słupku A od strony kierowcy (bliżej do bezpiecznika zapalniczki). TYlko koniecznie musisz założyć dodatkowy wyłącznik, bo na tym bezpieczniku prąd jest nawet po wyjęciu kluczyków ze stacyjki.

Comment

Super dziękuję za info. Ten kit kupiłem więc będę próbował tak podłączyć do lampki. Umiejscowienie tak jak w linku, jest dobre
        Dzięki

Comment

Working...
        X