Witam, Od kilku dni BT w connecie zryje swoim życiem. Wcześniej podczas słuchania muzyki z tel po BT potrafił się rozłączyć 2 raz sam z siebie i się łączył ponownie( nie przeszkadzało mi to az tak bardzo- przyzwyczaiłem się). Po 3 razie to tylko pomagał reset connecta w trakcie jazdy lub ponowne uruchomienie silnika. Od 2 czy 3 dni connect łączy się niby z tel i pokazuje na I-MID-zie ikonkę BT ale jak wciskam Sourse to nie ma możliwości wybrania źródła dziwek w audio z BT. Restarty za pomocą kombinacji przycisków power i ciemno/jasno nie pomagają już. Ktoś miał taki przypadek, udało się komuś to naprawić? Na zmianę connecta nie mam narzazie czasu i funduszy na to. Ktoś coś możne doradzić?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
BT Connect
Collapse
X
-
Tagi: Brak
-
U mnie przez pewien czas bardzo długo musiałem czekać na połączenie BT z telefonem po odpaleniu silnika, pomogło wyłączenie i włączenie BT w telefonie. Może samo ponowne uruchomienie telefonu ubije jakieś procesy działające w tle, i pomoże to z przerywaniem BT. W ostateczności jak masz możliwość to sprawdziłbym co będzie się działo z podłączonym innym telefonem.
-
Zamieszczone przez Krokiew Zobacz postaOd kilku dni BT w connecie zryje swoim życiem.Zamieszczone przez ListeR Zobacz postaCzęsto takie problemy z przerywaniem łączności BT były przez telefony xiaomi.
U mnie musiałem ustawić na sztywno transmisję 3G, bo na 4G, GM i Yanosik, co chwilę meldowały brak Internetu. Jak podłączę słuchawki BT i chcę posłuchać muzyki z netu, to telefon muszę podłączyć do wifi 5GHz, bo na 2,4Ghz rwie albo BT albo WiFi. Z Samsungiem nie miałem takich problemów.
Comment
-
Mam Note 10 od xiaomi i problemów z łącznością brak, słucham także muzyki przez bt i wszystko ok, podobnie było ze starszym xiaomi. Co ważne mam przedlift z 2015 i zwykle radio.
Spróbuj z innym telefonem, będzie jasne po której stronie leży wina.
P. S tak z ciekawościrzycisk ciemno / jasno i power, czyli reset tyczy się tego radia dotykowego (connect)
Comment
-
Hmm zmieniłem telefon na xiaomi 12 i w kółko mi się rozłącza i łączy z BT. Jakiś pomysł?? Zwykle radio mam u siebie...
Edit :
Wszyscy mający problemy z łączeniem się: ustawienia w telefonie / przenośny hotspot i zaznaczamy żeby było włączone to co zaznaczyłem na zdjęciu :
IMG_20220822_154114.jpg
Wszystko działa wtedy bez problemu.Last edited by slepak; 22-08-2022, 16:09.
Comment
Comment