Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Miejsce montażu wideorejestratora

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Miejsce montażu wideorejestratora

Pierwotnie miałem zamiar zainstalować w części centralnej szyby, tuż poniżej podstawy lusterka, czujników etc..., ale po pierwsze zabiorę sobie nieco widoczności, po drugie nie wiem czy uda mi się upchnąć kable do tej obudowy/podstawy. Stąd drugi pomysł, żeby przymocować kamerkę na prawo od obudowy - po stronie pasażera. Tutaj nie będzie problemów z upchaniem kabli w podsufitce.

Jak macie ten temat rozwiązany u siebie?
    Załączone pliki

Prawa strona lusterka, mocowanie przyklejone do tego czarnego pola, wystaję tylko obiektyw.

IMG_20220501_141640.jpg

Podłączenie pod podświetlenie sufitowe, według manuala na forum.

Hej, Zakupiłem wideorejestrator: https://allegro.pl/rejestrator-mio-mivue-698-dual-64gb-smartbox-i6648074975.html Dziś poprowadziłem kable przez całe autko i zostało mi to na czym kompletnie się nie znam. Chodzi o podłączenie tego Smartboxa w wersji II*. Wszystkie kable doprowadziłem do schowka (przód, strona pasażera). Chciałbym tam również umocować tą puszeczke. I teraz pytanie: Są 3 kabelki: 1) czarny z oczkiem, 2) czerwony, 3 żółty z bezpiecznikami. Czy da się to podłączyć pod
    Last edited by slepak; 01-05-2022, 14:41.

Comment

Zwróć uwagę na trzy rzeczy:
      1/ Czy szyba przed wideorejestratorem będzie czyszczona przez wycieraczkę? Bo jeśli nie, to w deszczowy wieczór czy noc nic konkretnego nie nagrasz, już nie mówiąc jak ciężarówka przed Tobą zachlapie Ci szybę.
      2/ Dobrze by było umieścić go w takim miejscu, żebyś mógł wygodnie do niego sięgnąć w razie potrzeby,
      3/ Zwykle wideorejestratory mają diodę, która świecąc informuje Cię, że wideorejestrator nagrywa. Dobrze jest jak ta dioda "schowana" jest za lusterkiem. Podczas nocnej jazdy nie rozprasza kierowcy.

Comment

Wszystkie trzy punty spełnia zamocowanie kamery które pokazałem na zdjęciu. Szyba jest czyszczona, jak trzeba to mam do niej dojście i jak się wychylę to dopiero widzę czerwony punkt diody że kamera nagrywa.

Comment

Po dlugim namysle i licznych przymiarkach wybralem to miejsce:

Po 2 latach moge powiedziec, ze dobrze wybralem.
          Kamera jest tak wysoko, ze niczego nie zaslania, LED tez nie przeszkadza w nocy (jestem na to wyczulony), a jednoczesnie jest do niej dobry dostep, gdyby trzreba bylo cos szybko zrobic (choc przez 2 lata nie mialem takiej potrzeby). Kabel wchodzi prosto pod podsufitke.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
          Last edited by Pi69; 02-05-2022, 16:15.

Comment

Ja zainstalowałem na plastiku / obudowie kamer od systemu wspomagającego kierowcę tj. jakby przed lusterkiem wstecznym.

Comment

Working...
            X