Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Po resecie Connect+ czas o godzinę do tyłu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Po resecie Connect+ czas o godzinę do tyłu

Dzień dobry wszystkim.

Problem nastepujący - po resecie systemu connect ciągle mam czas o godzinę do tyłu na wszystkich wyświetlaczach (jakby nie uwzgledniało czasu letniego /jeszcze/?)
    Przeszukałme wszystkie fora itp nigdzie nie znalazłem podpowiedzi, wszystkie ustawienia czasu w ustawieniach connect nieaktywne - bo system powinien brac czas z nawigacji, w nawigacji czas prawidłowy (?)

Ktoś podpowie jakiś trick 'świeżemu' uzytkownikowi hondy?
    Jak "zmusić" zegar do synchronizacji? Albo jak można ewentualnie umożliwić ręczną korrkte ustawień czasu?

Z góry dziękuję (i przepraszam jeżlei temat juz gdzieś był)
    Bartek

Próbowałeś zmienić czas w Ustawienia - System - Regulacja zegara? To też masz zablokowane?
    Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

nie jestem pewien czy mówimy o tej samej wersji - ja mam z navi / dużym ekranem - i wchodzę w ustawienia > data i czas (czy jakoś tak, piszę "z głowy") i wszystkie ustawienia tam -godziny, daty, format itd. mam nieaktywne - nic nie moge zmienić...
      są jeszcze ustawienia zegara w jakims innym miejscu?

Comment

Też mam tą wersję, i wydaje mi się, że masz wszystko zablokowane, ale w zakładce Android. Spróbuj wejść w zakładkę System i tam masz opcję regulacji zegara.

IMG_20210917_135557.jpg

IMG_20210917_135457.jpg
        Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

oczywiście miałeś rację - próbowałem zmienic czas w ustawieniach androida...
          po odnalezieniu ustawień systemowych (które złośliwie "ukryły sie" na drugim pulpicie ;-)), i przestawieniu w regulacji zegara na "czas sezonowy" wszystko wróciło do normy

dzięki wielkie!

Comment

Working...
          X