Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dodatkowe gniazdo USB - pod jaki bezpiecznik?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dodatkowe gniazdo USB - pod jaki bezpiecznik?

Witam,

Właśnie instaluję dodatkowe gniazdo USB i nie bardzo wiem pod jaki obwód/ bezpiecznik się podpiąć z bypassem (adapterem z 2 miejscami na bezpiecznik). Planowałem pod bezpiecznik 27 (gniazdo zapalniczki) ale tam jest po wyłączeniu silnika cały czas prąd, a ja chciałbym aby było po zapłonie tylko. Czy ktoś wie pod jaki bezpiecznik się podpiąć z tym bypassem najlepiej? Pozdrawiam

Witaj, w profilu masz auto z 2001, a w tym roku nie produkowano modelu IX.. gdzie jest błąd ? Temat nie tu gdzie trzeba? Czy błąd w profilu?

Co do twego dylematu to wszystko zależy ile chcesz ciągnąć prądu z tego gniazda..
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
      Witaj, w profilu masz auto z 2001, a w tym roku nie produkowano modelu IX.. gdzie jest błąd ? Temat nie tu gdzie trzeba? Czy błąd w profilu?

Co do twego dylematu to wszystko zależy ile chcesz ciągnąć prądu z tego gniazda..
      Miałem z 2001 a teraz mam z 2016 i 2020. Przepraszam już poprawiłem. Pytanie dotyczy FK2 z 2016. Zwykłe gniazdo z 2 x USB + woltomierz ( https://tinyurl.com/y6narc8e ) . Zamierzam ładować komórkę i może podłączę wideorejestrator.

Comment

Bez nadmiernego kombinowania wpiąłbym się w zasilanie radia.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        Coś na temat olejów..

Comment

OK, dzięki. Chyba faktycznie będzie tak najlepiej.

Comment

Najbardziej "prawilnie" będzie do tego gniazdka jak w temacie poniżej:
            Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
            Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
              Najbardziej "prawilnie" będzie do tego gniazdka
              Fakt, nie trzeba rzeźbić nic w plastikach i kablu od radia.. jeśli tylko takie złącze występuje w danym modelu, to jak najbardziej jest to najlepsze rozwiązanie, że ja tego tematu nie widziałem...
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              Coś na temat olejów..

Comment

Niezależnie od tego gdzie się podepniesz to nie możesz zabezpiczać gniazda USB takimi bezpiecznikami jak zapalniczkę itd.
                Urządzenia USB nie pobierają więcej niż 500mA,bo jak wykryją że są podłączone pod USB a nie ładowarkę to same ograniczają sobie pobierany prąd.
                Podyktowane jest to tym że tyle znoszą płyty w komputerach,
                Wyobraź sobie sytuację że podpinasz urzadzenie/wtyczkę/przewód ze zwarciem pod takie gniazdo i zamiast bezpiecznika zacznie palić się co innego?
                Jak dla mnie to obowiązkowym jest założenie dodatkowego bezpiecznika (choćby przelotki) 1A

Comment

Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
                  Najbardziej "prawilnie" będzie do tego gniazdka jak w temacie poniżej:
                  https://www.civicforum.pl/showthread...hlight=wtyczka
                  Tak najlepiej ale to gniazdo będę miał zajęte przez podświetlenie przestrzeni na nogi które też niebawem zamontuje

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                    Niezależnie od tego gdzie się podepniesz to nie możesz zabezpiczać gniazda USB takimi bezpiecznikami jak zapalniczkę itd.
                    Urządzenia USB nie pobierają więcej niż 500mA,bo jak wykryją że są podłączone pod USB a nie ładowarkę to same ograniczają sobie pobierany prąd.
                    Podyktowane jest to tym że tyle znoszą płyty w komputerach,
                    Wyobraź sobie sytuację że podpinasz urzadzenie/wtyczkę/przewód ze zwarciem pod takie gniazdo i zamiast bezpiecznika zacznie palić się co innego?
                    Jak dla mnie to obowiązkowym jest założenie dodatkowego bezpiecznika (choćby przelotki) 1A
                    Mam dodatkowy bezpiecznik na kablu. Sprawdzę jeszcze jaki tam chińczyk wstawił ale raczej powinien być odpowiedni. Dzięki za pomoc

Comment

Zamieszczone przez Getright2020 Zobacz posta
                      Tak najlepiej ale to gniazdo będę miał zajęte przez podświetlenie przestrzeni na nogi które też niebawem zamontuje
                      Mam tam zamontowane podświetlenie podłogi, czujniki parkowania, dedykowane gniazdo usb wsadzone w zaślepkę wyłącznika parkowania w różne miejsca i jeszcze jest miejsce -fajna rzecz ta wtyczka.

Comment

Zamieszczone przez Ahc9 Zobacz posta
                        Mam tam zamontowane podświetlenie podłogi, czujniki parkowania, dedykowane gniazdo usb wsadzone w zaślepkę wyłącznika parkowania w różne miejsca i jeszcze jest miejsce -fajna rzecz ta wtyczka.
                        Teraz się przyjrzałem temu wtykowi. Podświetlenie kupiłem od kolegi z brytyjskiej grupy Facebookowej i nawet się mu nie przyjrzałem wcześniej (dzisiaj popołudniu przyszła przesyłka) a tam faktycznie sporo możliwości podpięcia różnych sprzętów. Nie miałem pojęcia że samochody mają takie wolne gniazda które dają takie możliwości. Dziękuję za podrzucenie najlepszego dla mnie rozwiązania.

Comment

Zamieszczone przez Getright2020 Zobacz posta
                          A co to za problem? Ja mam podpięty do tej wtyczki rejestrator, moduł świateł dziennych a jak będzie trzeba coś jeszcze podłączyć to zostawiłem sobie dodatkowy kabelek.
                          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                          Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Najlepsze recenzje to takie od osob które zakupiły wtyczkę tak więc zapraszam do mojego podpisu. Tam jest link z informacjami.
                            4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                            Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Working...
                            X