Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Składanie lusterek

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Składanie lusterek

Naszła mnie taka myśl aby dołożyć składanie lusterek. Mam wersję comfort przed lift. Czy oprócz całych lusterek i panelu potrzebuje jakiegoś modułu?

Zamieszczone przez Dbravo Zobacz posta
    Naszła mnie taka myśl aby dołożyć składanie lusterek. Mam wersję comfort przed lift. Czy oprócz całych lusterek i panelu potrzebuje jakiegoś modułu?
    Nie trzeba modułu, wystarczą lusterka 9 pinowe, panel i trochę kabli, bo w wiązce ich nie ma. Elektryk zrobi resztę roboty Nie musisz też kupować lusterek pod kolor, ponieważ możesz zamienić obudowę od obecnych. Ważne jest, aby nowe lusterka, które kupisz miały 9 pinów.
    Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Posiada ktoś schemat elektryczny jak to jest w oryginale podłączone ?

Comment

A czy ktoś grzebał w ustawieniach, by składały się automatycznie po zamknięciu samochodu?

Comment

Nic nie trzeba grzebać, wyłącznik na panelu otwarte i przy zamykaniu dłużej przytrzymujesz guzik zamykania na pilocie. Rozłożą sie automatycznie po otworzeniu drzwi kierowcy.
          Last edited by m1siek; 14-12-2020, 00:35.

Comment

Te rozwiązania manualne są mi znane. Mi chodzi o automatykę bez wsciskania przycisków.

Comment

one składają się tylko przez dłuższe przytrzymanie przycisku zamykania na pilocie, nie da rady inaczej

Comment

W sumie tez gdyby sie dało, to chętnie bym pogrzebał w ustawieniach aby lusterka składały sie same po zamknięciu drzwi kierowcy. Tak samo jak sie same otwierają po otwarciu drzwi kierowcy...Nie chce mi sie nie raz z tym bawić i tylko pykam pilotem na kłódkę a lusterka zostają otwarte...
                Last edited by bravossi; 22-12-2020, 09:18.

Comment

Zamieszczone przez bravossi Zobacz posta
                  W sumie tez gdyby sie dało, to chętnie bym pogrzebał w ustawieniach aby lusterka składały sie po zamknięciu drzwi kierowcy. Tak samo jak sie otwierają po otwarciu drzwi kierowcy...Nie chce mi sie nie raz z tym bawić i tylko pykam pilotem na kłódkę a lusterka zostają otwarte...
                  A co mają powiedzieć Ci, którzy mają manualnie składane lusterka?
                  Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Mogą powiedzieć trudno i żyć dalej...
                    Albo dorobić sobie składanie zdalne z pilota jak Ty

Comment

To jest do zrobienia... Musiałbyś skombinować moduł, który podaje napięcia na składanie lusterek przez określony czas po zaryglowaniu drzwi alarmem i potem otwiera przy odryglowaniu drzwi.
                      Znalazłem na stronie Trafo składanie lusterek aut_skladanie_lusterek, ale nie znalazłem tego modułu.

Comment

Pomysł jakiś jest, ale aż tak bardzo grzebać mi się nie chce Myślałem, o ustawieniach w komputerze.

Comment

Zamieszczone przez Kopy Zobacz posta
                          Myślałem, o ustawieniach w komputerze.
                          Zapytaj w ASO czy potrafią tak zmodyfikować soft w sterowniku nadwozia, aby działało jak chcesz. Bo raczej nikt w sofcie nie grzebnie, chyba, ze jakiś fachowiec od Hond, ale to już musi być na prawdę dobry fachowiec. Co do modułu to można taki sklecić np. na ne555, albo na jakimś malutki mikrokontrolerze.. jak kto woli, tylko, że tutaj potrzebny jest też sygnał sterujący z sterownika, chodź jeszcze prościej sygnał z centralnego zamka - z siłownika- w sumie by wystarczył..
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                          X