Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

I-MID wariuje

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• I-MID wariuje

Dziś ekranik I-MID zaczął się dziwnie zachowywać. Objawy:
    - migają cyferki na osi chwilowego przebiegu
    - następnie pojawiają się ikonki pasów bezpieczeństwa, które są zgodne z rzeczywistym stanem zapięcia pasów, ale na krótko pojawia się stan, że wszystkie pasy z tyłu są zapięte, po czym wraca do stanu poprawnego,
    - po ręcznym przełączeniu na ekran ze spalaniem chwilowym, następuje powtórka: dźwiękowy sygnał i sama zmienia się "tapeta" na ikony pasów bezpieczeństwa.
    Żadne kontrolki się nie świecą.
    Ktoś miał taki problem ?

Był na to biuletyn serwisowy, wgrywało się aktualizację. Udaj sie do serwisu

Comment

Dzwoniłem do ASO. Odpowiedź, że były jakieś aktualizacje na płytach, można podjechać podepną pod komputer i sprawdzą w czym problem. Koszt 250 zł !
      Chyba najpierw spróbuję tańszego sposobu, czyli odpięcia klem akumulatora.

Comment

uderz do mnie na PW. Na pewno się dogadamy

Comment

Problem z wyświetlaczem ustąpił po wymianie akumulatora. Zapewne też by zniknął po odpięciu klem.

Comment

Heh, trochę dziwne, że tego nie spróbowałeś od razu... to taka w sumie pierwsza rzecz jaką się robi, gdy coś dziwnego dzieje się z elektroniką To tak jak z komputerem, pierwsze pytanie informatyków, gdy coś się zacina, zawsze brzmi - próbowałeś wyłączyć i włączyć jeszcze raz ?
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
              Heh, trochę dziwne, że tego nie spróbowałeś od razu...
              Planowałem już wymienić akumulator, więc nie brałem się za odpinanie klem.

Comment

Working...
              X