Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak podłaczyć się do bluetooth

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak podłaczyć się do bluetooth

Witam, parę dni temu kupiłem Cvivca IX 2013, nie ogarniam jak podłączyć się telefonem do bluetootha. Obejrzałem na YT film jak to zrobić ale w mojej Hondzie nie ma przycisku "TEL"? Telefon nie wykrywa BT jak się podłączyć?

Regulamin pkt2 Zanim zaczniemy pisać, witamy się na forum
    Last edited by Elwizardos; 13-07-2020, 11:33.

Ja też potrzebuję w tym temacie pomocy - nie ma przycisku TEL, tylko sterowanie dźwiękiem. Czy to oznacza, że nie można sparować telefonu z systemem głośnomówiącym?
    Niech ktoś pomożę, pls

Regulamin pkt2 Zanim zaczniemy pisać, witamy się na forum
    Last edited by Elwizardos; 13-07-2020, 11:34.

Comment

Nie we wszystkich autach jest bt

Comment

A jak to sprawdzić czy mój ma?

Comment

Chyba 12 i 13 rok modelowy jeśli na radiu nie ma tel to niestety ale bt nie było . Sam miałem sporta 2012 i niestety ale musiałem zamontować parrota bo bt był tylko w wersji z nawi lub w wyższych wersjach wyposażenia

Comment

A próbował ktoś podłączać zwykły adapter bt pod USB w schowku?

Comment

Nic Ci nie da podłączenie BT pod USB, bo radio go nie wykryje jako odbiornika.

Comment

Rownież mam Parrota. Zły nie jest ale jednak fabryczny BT to fabryczny. Jedynie ciekawi mnie, dlaczego w podsufitce (tam gdzie zapewne oryginalnie znajduje się mikrofon) świeci mi się niebieska dioda?

Comment

Ta dioda, to oświetlenie dźwigni zmiany biegów, w nocy lepiej to widać, a niebieskie, bo najmniej przeszkadza w nocy.

Comment

W życiu bym na to nie wpadł. Myślałem ze mam nieaktywowanego Bt czy coś

Comment

jeśli jest bluetootch to wtedy macie w kierownicy przyciski dedykowane do dzwonienia

Comment

bluetooth zastępczy

Zamieszczone przez Krzychup Zobacz posta
                        Nic Ci nie da podłączenie BT pod USB, bo radio go nie wykryje jako odbiornika.
                        Witam serdecznie kolegę i widzę, że jesteś dobrze zorientowany w temacie bt. Ja mam civica 2013 i zmieniłem radio oryginalne z klawiszem na dole z ikonką nuta/głośnik na fabryczne honda z klawiszem telefon. Złączki pasowały ale niestety nie pokazuje mi bluetootha i nie łaczy z telefonem, reszta działa b. dobrze. W efekcie moja podmianka nic mi nie dała. Korzystam z podłączenia starego iphona do AUX, a ten odbiera sygnał wifi z innego telefonu. W ten sposób mam radio internetowe. Zbyt to skomplikowane na dłużej, dlatego pragnę zapytać, co można z tym radiem jeszcze zrobić. Czy bluetooth znajduje się w radiu, czy w gdzieś w systemie samochodu. Może jakis dodatkowy kabelek jest w stanie pomóc w połaczeniu się z bluetoothem?

Comment

Working...
                        X