Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zdejmowanie lampy przedniej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zdejmowanie lampy przedniej

Chłopacy i Dziewczyny.
    Wpadła mi do przedniego reflektora od strony kierowcy żarówka do lampy. Czy żeby zdjąć lampę potrzeba demontować zderzak? Będę wdzięczny za rady i ew. linka do podobnego wątku. Pozdr.

A nie lepiej tej żarówki "poszukać" magnesem ?

Comment

próbowałem, ja nie dam rady.
      A pytanie dotyczyło tego czy trzeba demontować zderzak ;-)

Comment

Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz posta
        ja nie dam rady
        Proponowałbym najprościej i najbezpieczniej dać zarobić mechanikom -
        kiedyś widziałem w ASO jak wyciągali żarówkę z FR-V - chwytakiem

pozdrowienia

Comment

Różnie można kombinować, można magnes na sznureczku zaczepić, czy na drucie itd.. co do zdjęcia lampy to prawdopodobnie bez demontażu zderzaka się nie obejdzie.. zaczep jest pod zderzakiem.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Żeby wyciągnąć lampę trzeba zdemontować zderzak ale proponuje zakupić teleskopowy magnes i dasz rade
            MOJA CZARNULA - http://www.civicforum.pl/showthread....455#post240455

Comment

witam
              i jak wyszlo bo mnie tez czeka wyjecie lampy przedniej i nie bardzo wiem jak za to sie zabrac , jak z tym zderzakiem ?

Comment

Zderzak trzeba zdjąć bo dwóch śrub od dołu nie odkręcisz które trzymają lampę.

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                  Zderzak trzeba zdjąć bo dwóch śrub od dołu nie odkręcisz które trzymają lampę.
                  tak wiem ze trzeba zdjąć ale może gdzieś jest jakiś poradnik krok po kroku, trochę szukałem i mało jest do civic IX poradników video jeden tylko znalazlem

Comment

Na wstępie chciałby bardzo podziękować Lukasowi za pomoc i podesłane materiały dotyczące demontażu tylnego zderzaka w Civic Tourer, były mega pomocne, to też wrzucę tutaj dla potomności :) 351643516535166 Demontaż zacząłem od odkręcenia 4 śrub w tylnej części zderzaka, pod klapą bagażnika. Górne śruby znajdują się pod plastikowymi zaślepkami. Da się je sciągnąć paznokciem, nie potrzeba siły. Górne śruby to 10-tki, dolne są na imbus. 35163 W nadkolach do odkręcenia są po trzy

Comment

Working...
                    X