Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przy przekreceniu kluczyka brak reakcji.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przy przekreceniu kluczyka brak reakcji.

Witam.
    Mam taki problem. Zaznaczam ,że sytuacja pojawia się sporadycznie otóż siadam do auta wkładam kluczyk przekrecam i nic wszystkie kontrolnki gasną, światła dzienne itd. Brak prądu ,brak rekcji rozrusznika. Nieraz ponowne próby dają taki sam efekt. Po odczekaniu chwilkę samochód normalnie zapala. Nadmienię ,że wymieniłem akumulator na nowy bo myślałem że to jego wina. Nie wiem czy to ma związek z immobilizerem a może systemem auto stop. Zauważyłem że sytuacja się pojawia przy okazji pośpiechu tzn szybka akcja wsiadam przekrecam kluczyk. Jak to troche trwa to mniej razy. Przyznam ,że to irytujące. Może ktoś coś?

Może kostka stacyjki szwankuje.

Comment

A było coś przy aucie robione ? Jakaś większa naprawa? Montaż czegoś dodatkowego ? Naprawa po jakimś zdarzeniu drogowym?
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

W Niemczech byl montowany videorejestrator przez fachowca w serwisie i na to sa dokumenty. Auto 100% bezwypadkowe. Z tego co miwiadomo to nic nie bylo robione. A moze to wina kluczyka?

Comment

Ktoś już kiedyś miał problem ze stacyjką i wymieniał na nową. Nie pamiętam niestety w którym to było wątku.

Comment

Miałem wymieniają ale to była usterka mechaniczna (kluczyk nie chciał się przekręcić ). U kolegi nie wykluczone że to problem elektryczny w stacyjce jakieś styki się wypalają czy coś .
            Last edited by gienio; 26-11-2019, 16:01.

Comment

Comment

A ja bym najpierw sprawdził, czy jest dobrze zamocowany przewód masowy na akumulatorze lub czy aku nie jest przypadkiem rozładowany. Może ten wideorejestrator jest połączony po stałym zasilaniu i zabiera prąd?

Comment

Zamieszczone przez bkosa Zobacz posta
                  Zastanawiam sie nad wymianą baterii w kluczyku może to coś pomoże������
                  To nic nie da.. Spróbuj z tym akumulatorem, tak jak wyżej kolega napisał, może też wyjmij póki co ten wideorejestrator i obserwuj co się będzie działo.. może podczas montażu tego wideorejestratora jakieś kostki były odłączane i coś teraz nie styka jak się należy.. a przed montażem miałeś też taki problem ?
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                  Coś na temat olejów..

Comment

Sprawdziłbym podpięcia masy, na skrzyni, przy akumulatorze i przy alternatorze. Miałem kiedyś podobny problem i była to zaśniedziała masa przy akumulaotrze, która czasami kontaktowała a czasami nie.

Comment

Comment

Może to wina rozrusznika, zawiesza się, raz szczotki zasakakuja raz nie? W swoim pierwszym samochodzie 11lat temu miałem problem z rozrusznikiem a właściwie z bendiksem i raz kręcił a raz w ogóle nie reagował. Tylko przyznam, że po takim czasie nie pamiętam czy prąd też zanikał.

Comment

Zamieszczone przez bkosa Zobacz posta
                          Witam. Odgrzewam temat bo myślałem, że jest ok bo jakiś czas problem nie występował ale znowu sie pojawił. Sprawdziłem wszystkie masy( są jak w nowym aucie), odłączyłem wideorejestrator, wymieniłem aku i dalej się pojawia������
                          Macie może jakieś pomysły bo to strasznie denerwujące������
                          Udało znaleźć się rozwiązanie problemu ?

Comment

Witam, dołączam się do pytania, czy udało znaleźć się rozwiązanie?
                            Bo chyba mam tak samo, często muszę poczekać, kilka sekund aż się radio uruchomi i nie wiem czy jest to normalne.

Comment

Ja kiedys mialem to samo w vw polo tez jezdzilem po mechanikach i nikt nie wiedzial co jest grane ruszalem regulacja kierownicy i wtedy odpalal szybciej .Okazalo sie ze byla winna kostka od stacyjki przez 11 lat uzytkowania polo 2 razy ja wymienialem .ale tylko przez to ze kupilem tani zamiennik.Teraz polo jezdzi ojciec i kostka dalej dziala Sprawdz moze pomoglem bo dzialo sie to samo co opisujesz.

Comment

Working...
                              X