Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy da się uruchomic Android Auto w IX

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy da się uruchomic Android Auto w IX

Witajcie,
    Walczę już kolejny dzień aby uruchomić AndroidAuto u siebie, instaluję różne wersje AA i podpinam różnymi kablami i kiszka, może ktoś udzieli cennych wskazówek
    - mój samochód to Civic IX v.LS rok 2015 z dwoma wyświetlaczami, nie mam wejścia na "CD" więc gdzieś wyczytałem na forum że to wersja Connent bez +,
    - ktoś na forum pisał, że AA może obsługiwać Civic od 2016r, czy to prawda?
    - poprzedni właściciel nie aktualizował poprawek do andka 4.0.4 więc wybieram się do ASO na wgranie najnowszych poprawek, czy to rozwiąże problem uruchamiania AA?
    - widziałem już chyba wszyskie filmiki jak zainstalować AA i nic.
    - mam telefon P10Lite, może to wina telefonu? NIe obsługuje MirrirLink.
    - może jest ktoś z podkarpackiego kto dałby radę mi to uruchomić?
    Pozdrawiam
    Last edited by Grzechu; 08-10-2019, 14:26.

W IX connect nie obsługuje AA. Nie wystarczy sama apka na telefonie bo jeszcze stacja musi to obsługiwać.
    Last edited by Grzechu; 08-10-2019, 14:27.
    Civic 1.5T

Varadero

Comment

I to jest konkretna odpowiedź, szkoda że nie obsługuje w IX.
      Dziękuję

Comment

AA Civic 9

Może "odkryłem amerykę", ale stan rzeczy, przynajmniej dla mnie uległ zmianie. Gość z xdaforums opracował wersję AA, która działa na naszych (i pewnie nie tylko) civicach 9. Jako, że mam wolne to napiszę w skrócie co ja zrobiłem, żeby to działało. Nie gwarantuje, że zadziała u was i robiłem to na własną odpowiedzialność jak i wy, jeśli się podejmiecie.

Najpierw LINKI:

- wątek na XDA: https://xdaforums.com/t/honda-connec...79549/page-202 (gość ma nick MaKi83)
        - najnowsza wersja AA na dzień pisania posta: https://github.com/MaKi983/OpenDroid...ases/tag/2.3.1
        - stronka CMDroid: https://www.cmdroid.com/
        - forum z opisem ustawiania uprawnień dla apek: https://www.civinfo.com/threads/guid...adunit.386674/

- Najpierw ustawiamy w swoim telefonie w opcjach programisty tryb debugowania USB oraz aby przy podłączeniu usb telefon automatycznie przechodził w tryb przesyłu plików (w tym AA)

- Na naszym radio przywracamy ustawienia fabryczne android i zaznaczamy możliwość instalowania z nieznanych źródeł (zakładam, że użytkownicy androida wiedzą jak to zrobić)

- Każda aplikacja instalowana na naszym radio musi mieć taką nazwę: HondaAppCenter_A1.apk - najlepiej porobić na pendrive (FAT32) foldery z nazwami apek i do nich wrzucać pliki .apk

- ze strony CMDroid pobieramy FileCommander i instalujemy go z pendrivea na radio

- zaciągamy ręczny, żeby radio nie blokowało apki i odpalamy FileCommandera. z jego poziomu instalujemy kolejną apkę z CMDroid - honda permissions oraz AA

- odpalamy honda permissions (apka służy do nadawania uprawnień innym apkom, np. używanie w ruchu) i naciskamy "plus" i dodajemy nowe uprawnienia: w polu process i package name wpisujemy: it.smg.hu, wybieramy third party oraz navi i zaznaczamy ptaszkiem soundout i lastmode. zamykamy apkę i wszystko powinno być z grubsza gotowe

- uruchamiamy AA i podłączamy telefon kablem usb. mówiąc szczerze nie pamiętam dokładnie tego etapu, ale składa się on raczej z przeklikania kilku okien ze zgodami na naszym radio. koniec (?)

- AA wykrywa mi telefon po podłączeniu i wyskakuje okienko przejścia w tryb AA. chwilkę to trwa przy uruchomieniu, jest to jednak stary system, ale jak już ruszy to działa przyzwoicie.

- warto mieć uchwyt na telefon w pobliżu ekranu radia, gdyż póki co nie działają komendy głosowe, ale może je realizować przez pisanie głosowe na naszym telefonie

- apka doczekała się ostatniej wersji w ostatnich dniach, więc gość ciągle nad nią pracuje, są bugi, wiadomo, ale ja specjalnie założyłem tam konto, żeby gościowi podziękować i zrobić małą dotację (jego nick MaKi83)

- w razie pytań może pomogę, albo odsyłam już na XDA, pozdro!
        Last edited by vertigo665; 06-12-2024, 17:19.

Comment

No w końcu napisane po polskiemu.
          Zrobiłem, wszystko cacy tylko mam jedno pytanie.
          Czy da się to tak ustawić żeby przy odpaleniu spotify wyciszył radio i muzyka szła przez AA?
          Last edited by Jakub.J; 10-02-2025, 19:26.

Comment

Working...
          X